Τα Mary Janes είναι η απόλυτη εμμονή του street style -Ανακάλυψε το πιο επίκαιρο παπούτσι της σεζόν

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα Mary Janes είναι η απόλυτη εμμονή του street style -Ανακάλυψε το πιο επίκαιρο παπούτσι της σεζόν
Photo credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Είναι τα vintage like παπούτσια που θα κάνουν τα σύνολά σου να ξεχωρίζουν. 

Κάθε σεζόν έχει και τις δικές της στυλιστικές εμμονές. Ανάλογα με τις τάσεις της κάθε σεζόν και τα looks που ξεχώρισαν στα catwalks των κορυφαίων οίκων, βλέπουμε κάποια συγκεκριμένα items να κερδίζουν την καρδιά των fashion insiders. Το ίδιο γινόταν και στο παρελθόν και το ίδιο θα εξακολουθήσει να γίνεται. Μόνο που έχουν αλλάξει κάπως οι όροι του παιχνιδιού, με τα trends που γίνονται τα αγαπημένα των fashion girls να κρύβουν μέσα τους πάντα και κάποιους άλλους λόγους εκτός από το στυλ και την αισθητική.

mary-janes-(6).jpg

Μετά τις καραντίνες και τα όσα έχουμε περάσει, έχουμε πλέον αναθεωρήσει πολλές από τις απόψεις μας, βάζοντας ως top προτεραιότητα την άνεση, μαζί φυσικά με το στυλ. Κάπως έτσι είδαμε και πάλι τα Mary Janes, τα ρομαντικά παπούτσια που μας θυμίζουν τα σχέδια που φοράγαμε παιδιά ή τα παπούτσια που είχαμε για τις κούκλες μας (όχι τη Barbie!), που μοιάζουν με μπαλαρίνες ή γόβες και έχουν τη χαρακτηριστική μπαρέτα στο κουντεπιέ.

5+1 φθινοπωρινά σύνολα με loafers για πρωινά looks στην πόλη

Το street style μίλησε: επίδοξες Carrie Bradshaw ενωθείτε.

Στα 90s και τα early 00s φορέσαμε και πάλι τα Mary Janes, αλλά με τελειώς διαφορετικό mood, εστιάζοντας κυρίως στα σχέδια αυτά που ανήκαν στην κατηγορία της γόβας. Όπως τα χαρακτηριστικά Manolo Blahnik Mary Janes, που δοκίμαζε στη ντουλάπα της Vogue η Carrie Bradshaw. Καθώς, όμως, έγινε η καθαίρεση των high heels και εμείς βρεθήκαμε και πάλι στους δρόμους έτοιμες να κατακτήσουμε τον κόσμο, πήγαμε σε πιο άνετα «γοβάκια» που θα έχουν όλο αυτό το elegant στοιχείο που θέλουμε, χωρίς ωστόσο να μας κουράζουν.

mary-janes-(5).jpg

Το λουστρίνι είναι σίγουρα το αγαπημένο μας υλικό σε μαύρο, κόκκινο και λευκό της κρέμας. Τα καλτσάκια είναι σίγουρα το καλύτερο ταίρι για ένα preppy, ρομαντικό look με mini φούστα ή φόρεμα. Θα βρεις επίσης Mary Janes με όλα τα τακούνια, από μεγάλα χοντρά τακούνια μέχρι λεπτά kitten heels.

mary-janes-(4).jpg

Στην αγορά θα βρεις πάρα πολλά σχέδια σε προσιτές τιμές και έχει υπόψη σου ότι ένα ζευγάρι Mary Janes μπορεί να φορεθεί όλες τις εποχές, οπότε είναι μία αγορά επένδυση.