French chic: Τα 5 κομμάτια που φοράνε το φθινόπωρο non stop οι Γαλλίδες

Ναταλία Κατσακιώρη
French chic: Τα 5 κομμάτια που φοράνε το φθινόπωρο non stop οι Γαλλίδες
Photo Credit: Chiara Marina Grioni/launchmetrics.com/spotlight

Τα basics εξελίσσονται και οι Γαλλίδες έχουν τα πέντε καλύτερα items που θα φορέσουμε αυτό το φθινόπωρο.

Μιλάμε συχνά για το street style και τη δύναμη που έχει σε κάποιες πόλεις. Όταν, μάλιστα, μιλάμε για το Παρίσι, τότε καταλαβαίνεις ότι έχουμε να κάνουμε με μια ξεχωριστή περίπτωση. Αν έχεις επισκεφθεί ποτέ την πόλη του φωτός, σίγουρα θα έχεις ενθουσιαστεί με τα looks που βλέπεις γύρω σου από τις Παριζιάνες. Απλά, effortless και γεμάτα statement items, είναι από εκείνα τα outfits που με έναν περίεργο τρόπο λειτουργούν πάντα. Μπορείς δηλαδή να τα φορέσεις το πρωί καθώς πηγαίνεις στη δουλειά σου και μετά χωρίς να αλλάξεις τίποτα να συνεχίσεις τη μέρα σου με βόλτα, καφέ, ποτό ή ένα χαλαρό dinner.

parisian-chic-(7).jpg

Ξέρω ότι ως ένα βαθμό έχουμε ταυτίσει στο μυαλό μας το French chic με το minimal και τα basics, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα. Θα έλεγα ότι το parisian style είναι ένα επιτυχημένο mix and match ανάμεσα σε κάποια κλασικά κομμάτια, όπως ένα ίσιο denim και ένα λευκό πουκάμισο, και σε κάποια ιδιαίτερα στοιχεία, όπως ένα vintage πανωφόρι, edgy παπούτσια και πολύχρωμα, χοντρά πλεκτά. Τα παπούτσια και οι τσάντες είναι major issue για τις Γαλλίδες, που καθώς περνάνε τα χρόνια κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον το στυλ τους, βάζοντας προσθήκες όπως το Y2K style και τα αγαπημένα τους 90s.

https://www.instagram.com/p/CxTJqcyNJDR/

Τα 5 stylish παπούτσια που είναι ιδανικά για το ψηλόμεσο τζιν παντελόνι μας

To φθινόπωρο είναι μία από τις καλύτερες εποχές για να ακολουθήσεις το French chic style και η αλήθεια είναι ότι τα looks από την πρόσφατη εβδομάδα μόδας στο Παρίσι μας προσφέρουν την καλύτερη έμπνευση. Είδαμε πάρα πολλά loafers και χαμηλές 80s γόβες σε pointed shape, είδαμε μάλλινα σακάκια και wide leg παντελόνια, είδαμε πλεκτά φορέματα συνδυασμένα με κάλτσες και Mary Janes, αλλά και το μικρό μαύρο φόρεμα να είναι λίγο διαφορετικό, λίγο πιο edgy, πιο έξυπνο, με ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως είναι τα κρόσσια ή οι preppy γιακάδες.

parisian-chic-(4).jpg

Πραακάτω ξεχωρίσαμε τα καλύτερα street style items της σεζόν, που θα φέρουν το στυλ μας ένα βήμα πιο κοντά στις κομψές Γαλλίδες.

Τα 5 αγαπημένα items του French chic: