Τελικά πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε το παλτό μας;

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε το παλτό μας;
Photo Credits: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Γιατί τα παλτό και τα μπουφάν μας πρέπει να έχουν και την πρέπουσα φροντίδα.

Το θέμα του πλυσίματος των ρούχων μας μέσα στο χειμώνα είναι θα έλεγε κανείς ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα ακριβώς λόγω των καιρικών συνθηκών. Οι βροχές, το κρύο και η υγρασία κάνουν αδύνατο το γρήγορο στέγνωμα, ενώ το στεγνωτήριο δεν είναι πάντα μια καλή λύση, αν σκεφτεί κανείς τη φθορά που επιφέρει στις ίνες και τα χρώματα. Παρόλα αυτά εμείς πρέπει φυσικά να πλένουμε σωστά τα ρούχα μας και να φροντίζουμε για τη συντήρησή τους με τον καλύτερο τρόπο, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να τα έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στη ντουλάπα μας.

coats-(5).jpg

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία, οπότε και εμείς θα ξεκινήσουμε να φοράμε παλτό και χοντρά μπουφάν. Κάθε πότε, λοιπόν, πρέπει να πλένουμε το καθημερινό μας πλατό; Οι περισσότεροι αρκούμαστε στη φροντίδα που του κάνει το καθαριστήριο μία με δύο φορές το χρόνο. Αλλά αυτό αρκεί;

Οδηγός αγοράς: Τα must buys της νέας χρονιάς είναι εδώ

coats-(8).jpg

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε το παλτό μας;

To να έχεις καθαρά και καλοσιδερωμένα ρούχα είναι από τους πιο σημαντικούς κανόνες που ακολουθούν οι πιο stylish γυναίκες. Και τα παλτό σου συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτά τα items, ειδικά αν σκεφτείς το πόσο πολύ εκτίθεται στον αέρα και τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους της πόλης.

coats-(6).jpg

Όλα εξαρτώνται από την ποιότητά του. Συνήθως πλένουμε τα παλτό μας μετά το τέλος μια χειμερινής σεζόν και αυτό είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετό, αν μιλάμε για ένα παλτό με σύνθεση από μαλλί ή κασμίρι. Και αυτό γιατί οι φυσικές ίνες, όπως και τα μαλλιά του κεφαλιού μας έχουν την ικανότητα να διασπούν την όποιες οσμές. Από την άλλη τα συνθετικά παλτό και μπουφάν όπως τα puffer jackets και τα παρκά ίσως χρειαστούν μια μεγαλύτερη φροντίδα.

coats-(3).jpg

Αν μπορείς να το πλύνεις στο σπίτι; H αλήθεια είναι ότι τα πανωφόρια στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται καθαριστήριο. Βέβαια μπορείς πάντα να επιλέξεις ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα και να προσέξεις πολύ καλά το στίψιμο, ώστε να μην κρατήσει το πανωφόρι σου υγρασία και τελικά καταστραφεί. Τώρα ανάμεσα στους μήνες της χρήσης φρόντισε να τα αερίζεις καλά και τα ψεκάζεις με ένα βιολογικό laundry spray που θα τα κάνει πιο μαλακά και μυρωδάτα.