Slow morning style: Ο cool τρόπος να ντυθείς τον χειμώνα που είναι ήδη τάση

Ναταλία Κατσακιώρη
Slow morning style: Ο cool τρόπος να ντυθείς τον χειμώνα που είναι ήδη τάση

«Το άνετο είναι το cool». Η κλισέ ατάκα των 00s έγινε και αυτή micro trend.

Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση με τα micro trends μοιάζει να έχει εκτροχιαστεί από καιρό. Λίγο-πολύ όλες μας έχουμε πλέον και μια εικόνα του τι παίζει στο Tik Tok, εκτός από το λατρεμένο Instagram των millennials, και αυτό που διαπιστώνεις με το που ξεκινάς να χαζεύεις το content των fashion creators είναι τα ατέλειωτα micro trends τα οποία ξεφυτρώνουν κυριολεκτικά από παντού. Ειδικά μέσα στο καλοκαίρι είδαμε τις τάσεις και τους διάφορους τύπους των «girls» να εμφανίζονται στο feed μας το ένα μετά το άλλο.

Αυτό που θα έχεις ίσως παρατηρήσει στα fashion trends της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι ότι συνήθως όταν αναφερόμαστε σε μία τάση, δεν μιλάμε αποκλειστικά για τα ρούχα, το shape τους και το κομμάτι του styling, αλλά κυρίως για ένα ολοκληρωμένο life style, έναν τρόπο ζωής που ξεκινάει από τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ μας και συνεχίζει στη διακόσμηση του σπιτιού μας, τη ρουτίνα μας, ακόμα και τη διατροφή μας.

Η Λένα Δροσάκη με total black look και την πιο εντυπωσιακή faux γούνα

https://www.instagram.com/p/CyxcbdrIzvw/

Το Slow Morning Style είναι το trend που αξίζει να δοκιμάσεις. Και σου εξηγώ το γιατί.

Ανάμεσα λοιπόν σε όλο αυτό το inspo, που τρέχει ασταμάτητα στις οθόνες μας, θα έχεις σίγουρα ξεχωρίσει και μια νέα, χαλαρή αισθητική, το slow morning style. Είναι όλα εκείνα τα άνετα σύνολα που θα φόραγες ένα πρωινό που δεν θα είχες να πας στη δουλειά και θα απολάμβανες την ησυχία του σπιτιού σου ή μια χαλαρή ρουτίνα στην πόλη με ψώνια και άλλες self care δραστηριότητες. Η άνεση σε ένα τέτοιου είδους στυλ είναι προφανώς προτεραιότητα, οπότε ακολουθούν τα σχετικά essentials.

slow_morning_style-(8).jpg

Φόρμες και κολάν, χοντρά φούτερ και πουλόβερ, oversized παλτό και μεγάλες τσάντες, sneakers και clogs σε στυλ Birkenstock, cozy σκουφάκια και μεγάλα κασκόλ, όλα μαζί δημιουργούν ένα ωραίο mix and match, που συμπληρώνεται με key items όπως το κλασικό μας τζιν παντελόνι, το puffer μπουφάν μας και τα πολύχωμα καλτσάκια της σεζόν.

https://www.instagram.com/p/C1Aw0ZHo_W2/

Η Alexa Chung ανέβασε πρόσφατα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα αντίστοιχο δικό της look με φόρμα, πουκάμισο, παλτό και μια μεγάλη τσάντα, ενώ οι περισσότεροι ξεχώρισαν και τα υγρά μαλλιά της, σαν να βγήκε μόλις από το πρωινό της ντουζ. Γιατί πρέπει, λοιπόν, να δοκιμάσεις το slow morning style; Γιατί είναι το στυλ που αγαπούν τα πιο cool κορίτσια της fashion σκηνήες και γιατί είναι -ας το παραδεχτούμ- ότι πιο βολικό μπορείς να φορέσεις πλέον παντού και με τις ευλογίες του Tik Tok.