Αυτές είναι οι τσάντες που ξεχώρισαν στο street style των fashion weeks -Mini ή oversized;

Ναταλία Κατσακιώρη
Αυτές είναι οι τσάντες που ξεχώρισαν στο street style των fashion weeks -Mini ή oversized;

Είναι οι τσάντες που θα κρατήσουμε παντού το χειμώνα.

Μία ματιά στα τελευταία street style looks από τους δρόμους του Παρισιού αποδεικνύουν ότι το φαινόμενο της it bag συνεχίζει να απασχολεί τις fashion insiders. Οι τσάντες που κράτησαν τα κορίτσια της μόδας τον Ιανουάριο του 2024 μας δίνει το στίγμα των τάσεων που θα μονοπωλήσουν τη χρονιά που ακολουθεί και τώρα είναι η στιγμή για να πάρεις και εσύ έμπνευση και να αποφασίσεις ποιο σχέδιο θα κρατήσεις στους δρόμους της πόλης.

bags_streetstyle_fashionweek-(1).jpg
bags_streetstyle_fashionweek-(7).jpg

Haute Couture SS24: Τα highligts από τα show των Valentino και Jean Paul Gaultier x Simone Rocha

4 trends αν είσαι bag lover.

90s shoulder bag: Είναι η μεγαλύτερη εμμονή του κόσμου της μόδας σε αυτή τη φάση, η οποία μας απασχολεί εδώ και δύο τουλάχιστον σεζόν και θα συνεχίσει την πορεία της. Οι οίκου Fendi, Dior και Gucci έχουν εδώ τα ηνία με όλα τα 90s και 00s σχέδιά τους να περνάνε τη δεύτερη καριέρα τους και να γίνονται dream items για τους Genzers.

bags_streetstyle_fashionweek-(2).jpg

Bucket bag: Ή καλύτερα πουγκί. Γιατί εδώ αναφερόμαστε κυρίως. Τα μεσαίου μεγέθους πουγκιά υπήρξαν ανέκαθεν αγαπημένο item των Γαλλίδων και όλοι καταλαβαίνουμε το γιατί. Είναι αρκετά μεγάλα για χωράνε όλα τα απαραίτητα και αρκετά μικρά για να φοριούνται χιαστί ας πούμε πάνω σε ένα ποδήλατο. Οπότε παίρνουν αμέσως έγκριση ως αγαπημένο passe par tout.

bags_streetstyle_fashionweek-(8).jpg

Oversized clutch: Επέστρεψε για να πείσει και τις δύσπιστες, που δεν το έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους (αλλά και στην πράξη) με τα καθημερινά looks που θα φορέσουν στην πόλη. Και όμως ένα μεγάλο clutch μπορεί πολύ εύκολα να ενταχθεί σε ένα πρωινό outfit για το γραφείο και να κάνει τη διαφορά με το oversized παλτό ή το σακάκι σας.

bags_streetstyle_fashionweek-(4).jpg

Τop handle bag: Οι τσάντες με το μικρό, κομψό χερούλι από πάνω είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο φαινόμενο των it bags. Και ο οίκος Chanel σίγουρα ξεχωρίζει στο street style μέχρι στιγμής με τα κλασικά σχέδια των συλλογών του. Είναι ένα κλασικό στυλ τσάντας, που σίγουρα αναφέρεται σε πιο preppy γυναίκες, ή από την άλλη μπορεί να αξιοποιηθεί και με ένα σύνολο εντελώς κόντρα, προσφέροντας ένα ανατρεπτικό, stylish αποτέλεσμα.

bags_streetstyle_fashionweek-(3).jpg