Το ανδρικό γιλέκο είναι το item που θα αντικαταστήσει το σακάκι το καλοκαίρι

Ναταλία Κατσακιώρη
Το ανδρικό γιλέκο είναι το item που θα αντικαταστήσει το σακάκι το καλοκαίρι
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Είναι το item που έψαχνες για το office look του καλοκαιριού.

Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, τόσο το καθημερινό ντύσιμο γίνεται «ανυπόφορο». Και δεν νομίζω ότι αυτή είναι μια προσωπική μου άποψη, αφού όταν ρωτήσεις τους περισσότερους την άποψη τους για το summer office style μάλλον θα αναστενάξουν και θα αναλογιστούν τα όσα τους περιμένουν μέσα στο επόμενο διάστημα, για την ακρίβεια μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Προφανώς και υπάρχουν πολλές εναλλακτικές σε ελαφριά υφάσματα όπως το βαμβάκι και το λινό, τα οποία θα έρθουν να μας βοηθήσουν πολύ με την ικανότητά τους να αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, αλλά όπως και να έχει ένα σακάκι είναι ένα πανωφόρι μέσα στη ζέστη.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Τα δύο σορτς που προτείνει για το office look του καλοκαιριού

vest_suit-(6).jpg

Για όσες λοιπόν, η δουλειά τους απαιτεί ακόμη ένα αυστηρό dress code, ή απλώς αγαπούν πολύ το office style υπάρχει φέτος μία λύση που θα τις ενθουσιάσει. Ένα τόσο μικρό item που έρχεται από την κλασική, ανδρική γκαρνταρόμπα και θα φροντίσει να μας κάνει λίγο πιο sophisticated, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουμε το καλοκαίρι στην πόλη και το summer styling. Μιλάμε για το tailored γιλέκο, ένα hero piece των τελευταίων σεζόν που αξίζει να δοκιμάσεις φέτος σε έναν νέο ρόλο.

vest_suit-(5).jpg
vest_suit-(13).jpg

Ανδρικό γιλέκο και πες αντίο σακάκι!

Όλα ξεκίνησαν με τα 3 pieces sets, όταν το γιλέκο βρήκε για πρώτη φορά τη θέση του σε αυτό τον κόσμο ως τοπάκι. Έκτοτε αποχωρίστηκε τα κλασικά κοστούμια και αυτονομήθηκε, μιμούμενο ένα από τα αγαπημένα trends των 90s, που ήθελα το tailored γιλέκο να αντικαθιστά τις μπλούζες και τα τοπάκια. Είναι ένα elegant trick που αν δεν έχεις δοκιμάσει ήδη πρέπει οπωσδήποτε να το κάνεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

vest_suit-(4).jpg

Το λευκό, το μαύρο, το γκρι και τα pastels αλλά και όλα τα neutrals είναι οι τέλειες αποχρώσεις για να συμπληρώσεις τα πρωινά looks του γραφείου σου, χωρίς να χρειαστεί στο εξής να πάρεις μαζί σου ξανά σακάκι. Ένα tailored γιλέκο ταιριάζει με παντελόνι, φούστα, ακόμα και πάνω από ένα φόρεμα σε minimal γραμμή.

vest_suit-(2).jpg

Αυτοί είναι οι 5 κορυφαίοι οίκοι μόδας που δεν φοράει ποτέ η Zendaya -Και μόλις αποκαλύφθηκε ο λόγος

Street style inspo: