Γιατί το duckface είναι ντεμοντέ;

Γιατί το duckface είναι ντεμοντέ;

Τέρμα πια το «duck face», ήρθε η ώρα να γίνεις ερωτεύσιμη!

Μπορεί πριν από οκτώ χρόνια το duck face να ήταν κάτι που όλοι επικροτούσαν στις φωτογραφίες που ανέβαζαν οι κοπέλες στα social media, σήμερα όμως, είναι οριακά… ντεμοντέ! Διότι, δεν είναι σέξι, δεν είναι φυσικό και πάνω από όλα, στερεί στο πρόσωπό σου, το λαμπερό και όμορφο χαμόγελό σου.

Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν σε μια έρευνα του OKCupid, οι γυναίκες υποστήριζαν πως το «duck face» κολάκευε το πρόσωπό τους και τις έκαναν να φαίνονται σέξι. Στη συνέχεια, πέντε χρόνια αργότερα, μια ομάδα επιστημόνων έφερε ξανά στην επιφάνεια τη συζήτηση για αυτό το trend που πίστευαν πως τις έκανε να έχουν περισσότερη φωτογένεια, ώστε να παρακινούν όλο και περισσότερους άντρες να φλερτάρουν μαζί τους. Στην έρευνα που έγινε το 2015, η ομάδα ανάλυσε 123 selfies και πάνω σε αυτές έφτιαξε ένα τεστ προσωπικότητας. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι γυναίκες με τις περισσότερες «duck face» selfies ήταν κυκλοθυμικές, απρόβλεπτες, ανοργάνωτες και αγχώδεις.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά την τελευταία έρευνα που έκαναν οι επιστήμονες, οι selfies, όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί, αλλά στη θέση του «duck face» έχουν εισέλθει στην καθημερινότητά μας διάφορες άλλες τάσεις, όπως το «fish gape». Κάπως έτσι, καταστρέψαμε κάθε ελπίδα να δείξουμε το λαμπερό μας χαμόγελο. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε.

Οι millennials όμως, έχουν βαλθεί να διώξουν μια και καλή από τη ζωή τους το «duck face» trend που ξεκίνησε η Kim Kardashian και αντί αυτού έχουν ξεκινήσει να… χαμογελούν! Διότι, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ερωτεύονται το χαμόγελο του διπλανού τους, ακόμη κι αν το πετύχουν σε κάποιο selfie story του Instagram. Τα λευκά και υγιή δόντια, ανέκαθεν ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που σε «τραβούν» στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Κανείς ποτέ δεν είπε πως ερωτεύτηκε τα χείλη σου, πόσοι όμως σου είπαν για το χαμόγελό σου; Γιατί λοιπόν, να το κρύβεις;

Το στραβό δοντάκι που έχει ξεφύγει από τα σιδεράκια που έβαλες στα δώδεκα, η δροσερή αναπνοή και η φροντίδα που «βγαίνει προς τα έξω» για την πλήρη στοματική σου υγιεινή είναι τα πραγματικά όμορφα πράγματα που βλέπουν οι άλλοι σε εσένα. Διότι, το χαμόγελο σου πάει και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορούν να σου το επιβεβαιώσουν όλοι. Εξάλλου, αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που το «duck face» είναι πλέον ντεμοντέ. Σε συνέχεια βέβαια, κάνουμε κι ένα high five σε όλα τα κορίτσια που βοήθησαν την τάση να «πέσει» με τα χαμόγελα που ξεκίνησαν να δείχνουν στα social media προφίλ τους. Τέρμα πια το «duck face», ήρθε η ώρα να γίνεις ερωτεύσιμη!