Είσαι έγκυος; 5 υγιεινές συνήθειες που είναι καλό ν' ακολουθήσεις

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Είσαι έγκυος; 5 υγιεινές συνήθειες που είναι καλό ν' ακολουθήσεις

5 συνήθεις που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα φροντίδας του εαυτού σου για να εισαι καλά εσύ και το μωράκι σου!

Η εγκυμοσύνη είναι μια από τις πιο σημαντικές περιόδους μιας γυναίκας και αυτοί οι 9 μήνες προσμονής κάνουν τη διάθεσή αλλά και το σώμα μας να έχει πολλές διακυμάνσεις.

Μέσα σε αυτούς τους μήνες είναι εύκολο να ξεχάσουμε τα βασικά της κοινής λογικής και να περιπέσουμε σε λάθη και παρασπονδίες. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει μια μέλλουσα μητέρα για το αγέννητο μωρό της είναι να φροντίζει τον εαυτό της. Και μπορεί να νιώθουμε πως τα πάντα τα κάνουμε για το μωρό μας, στην πραγματικότητηα όμως οφείλουμε να το κάνουμε και για τον εαυτό μας.

Ναυτία στην εγκυμοσύνη; 5 αιθέρια έλαια για να την αντιμετωπίσεις

Αν είσαι μέλλουσα μανούλα, εδώ σου έχω 5 εύκολους τρόπους για να ακολουθείς μια χρήσιμη ρουτίνα φροντίδας του εαυτού σου έτσι ώστε να παραμένεις υγιής και για το μωράκι σου.

Φροντίζεις εσένα, φροντίζεις ταυτόχρονα και το μωρό σου!

1.Κουνήσου

Είτε επιλέξεις να περπατάς, είτε να κάνεις yoga ή γυμναστική, η άσκηση είναι το καλύτερο φάρμακο ενάντια στα πιασίματα. Όσο αλλάζει το σώμα σου, πρέπει να μάθεις να το επαναφέρεις και η άσκηση είναι το μυστικό.

Είσαι έγκυος; 5 είδη τροφίμων που πρέπει να αποφεύγεις στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

2. Πλένε καλά τα χέρια σου

«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» έλεγαν οι γιαγιάδες μας και τώρα αυτό το επιβεβαιώνεται περισσότερο από ποτέ. Η καθαριότητα των χεριών μας είναι το Α και το Ω για την προστασία μας. Ειδικά τώρα -με την πανδημία- έχουμε έναν λόγο παραπάνω για να προσέχουμε την καθαριότητα των χεριών μας.

egymosini trofes

3. Ενυδατώσου

Νερό, νερό, νερό! Όσο περισσότερο πίνεις, τόσο πιο υγιές είναι το δέρμα σου. Ενυδάτωση σημαίνει καλή λειτουργία του εντέρου, του δέρματος και φυσικά όλων των οργάνων στο σώμα μας. Όταν είσαι έγκυος, η καλή ενυδάτωση περνάει και στο μωρό σου, μην το ξεχνάς ποτέ.

pino nero stin egymosini

4. Να επισκέπτεσαι τακτικά τον γιατρό σου

Να ακολουθείς πάντα τα προγραμματισμένα ραντεβού με τον γιατρό σου καθώς μόνο έτσι μπορείς να είσαι σίγουρη για την υγεία σου αλλά και του μωρού σου. Σημείωσε στο ημερολόγιό σου τις ώρες και τις ημέρες που χρειάζεται να επισκεφθείς τον κάθε γιατρό ώστε να μην ξεχνάς τίποτα.

5. Να τρως καλά και υγιεινά

Τώρα ήρθε η ώρα είτε να διατηρήσεις είτε να υιοθετήσεις μια υγιεινή και καλά ισορροπημένη διατροφή. Αυτό θα βοηθήσει στα επίπεδα ενέργειάς σου και θα προωθήσει την ανάπτυξη του μωρού σου. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά στα οποία πρέπει να δόσεις προτεραιότητα είναι: το Φολικό οξύ (μειώνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών), Ασβέστιο (ενισχύει τα οστά), Βιταμίνη D (προάγει τη δύναμη των οστών), Πρωτεΐνη (προάγει την ανάπτυξη) και Σίδηρο ( προλαμβάνει την αναιμία από έλλειψη σιδήρου).