Είσαι έγκυος; Οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις ακόμη και στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Είσαι έγκυος; Οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις ακόμη και στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Ποιος είπε πως αν είσαι έγκυος δεν μπορείς να κάνεις γυμναστική;

Η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο όμορφες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Αυτό το μικρό θαύμα που συντελείται στο σώμα σου είναι ικανό να σε κάνει να νιώσεις τρομερά συναισθήματα, που ούτε ήξερες ότι μπορείς να βιώσεις.

Βέβαια η περίοδος αυτή, εκτός από όμορφα συναισθήματα, έχει και αρκετές δυσκολίες, ειδικά αν βρίσκεσαι στο τρίτο τρίμηνο. Κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά την περίοδο της εγκυμοσύνης της και φυσικά δεν αντιμετωπίζει τα ίδια συμπτώματα. Επίσης άλλες γυναίκες μπορούν κι έχουν τη διάθεση να γυμναστούν, ενώ άλλες όχι.

Είσαι έγκυος; 5 είδη τροφίμων που πρέπει να αποφεύγεις στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Και το σίγουρο είναι πως το να βρεις κίνητρο και διάθεση για να γυμναστείς και να κάνεις ασκήσεις ούσα έγκυος είναι εξαιρετικά δύσκολο, πόσο μάλλον αν βρίσκεσαι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Παρόλα αυτά υπάρχουν ασκήσεις που μπορείς να κάνεις ακόμη και σε αυτό το στάδιο.

Οι ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο τρίτο στάδιο της εγκυμοσύνης

Γυμναστική μπορείς να κάνεις σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν φυσικά η κατάστασή σου, το επιτρέπει. Πάντα βέβαια ό,τι είναι να κάνεις πρέπει να γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τον γιατρό σου.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις τις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις.



Η κίνηση: Split Squat

Πώς θα την κάνεις: Στάσου με το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Κρατώντας το στήθος σου ψηλά, λύγισε αργά τα γόνατά σου καθώς χαμηλώνεις. Φρόντισε να μην αφήσεις το γόνατό σου να εκτείνεται μπροστά από το δάχτυλό σου. Ανεβοκατέβασε το σώμα σου, όπως θα έκανες κανονικά την άσκηση. Επανάλαβε την άσκηση 12-15 φορές σε κάθε πόδι.

Η κίνηση: Wall Sit

Πώς θα την κάνεις: Στάσου με την πλάτη στον τοίχο. Χαμήλωσε αργά το σώμα σου σε θέση squat. Κράτησε τη στάση αυτή με την πλάτη στον τοίχο, προσέχοντας να μην αφήσεις τα γόνατά σου να εκτείνονται μπροστά από τα δάχτυλα των ποδιών σου. Μείνε σε αυτή τη στάση για 60 δευτερόλεπτα.

Διαλειμματική προπόνηση: 30’ αρκούν για να γυμνάσεις το κάτω μέρος του σώματός σου

Η κίνηση: Plié Pulse

Πώς θα την κάνεις: Στάσου με τα πόδια σου σε θέση plié με τα δάχτυλα των ποδιών στραμμένα προς τα έξω. Λύγισε αργά τα γόνατά σου για να χαμηλώσεις. Κράτα χαμηλή θέση και ανέβα πάνω και κάτω, κάνοντας μικρές κινήσεις. Επανάλαβε 20 φορές.

Η κίνηση: Single-Leg Bridge

Πώς θα την κάνεις: Ξάπλωσε ανάσκελα με το ένα πόδι λυγισμένο και το ένα πόδι εκτεταμένο προς τα πάνω, με τα χέρια στο πλάι. Σηκώστε αργά το κάτω μέρος του σώματος από το πάτωμα και στη συνέχεια επίστρεψε προς τα κάτω στην αρχική θέση. Επανάλαβε 20 φορές σε κάθε πόδι.