4 εύκολες δραστηριότητες για να διασκεδάσουν τα παιδιά σου φέτος τα Χριστούγεννα

Ιωάννα Τζανή
4 εύκολες δραστηριότητες για να διασκεδάσουν τα παιδιά σου φέτος τα Χριστούγεννα

Αυτές οι δραστηριότητες είναι εμπνευσμένες από τη Maria Montessori και θα ξετρελάνουν το μωρό σου.

Τα Χριστούγεννα είναι αδιαμφισβήτητα η ιδανική εποχή για δραστηριότητες γεμάτες διασκέδαση και δημιουργία. Ακόμη και εν μέσω πανδημίας και δυνητικά τροποποιημένων σχεδίων για τις οικογενειακές διακοπές, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις τις φετινές γιορτές υπέροχες και άκρως εκπαιδευτικές για το παιδάκι σου.

Η βιωματική μάθηση είναι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της εκπαίδευσης Montessori και μπορεί να γίνει στο σπίτι. Η Maria Montessori παρατήρησε ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν μέσα από εμπειρίες και χειρισμό αντικειμένων, αντί να κάθονται και να ακούν έναν δάσκαλο.

pexels ron lach 9974358 copy

4 υγιεινά σνακ για να φτιάξεις στο παιδί σου μετά το σχολείο

Έτσι, εμείς αντλήσαμε έμπνευση από εκείνη και σου προτείνουμε ευθύς αμέσως 4 εύκολες δραστηριότητες που θα διασκεδάσουν το νήπιο ή το βρέφος σου φέτος τα Χριστούγεννα.

Φτιάξε μια ζύμη που μοιάζει με χιόνι


https://www.instagram.com/p/CJHDGEzhzaI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φτιάξε μαζί με το παιδί σου τη ζύμη που βλέπεις στο παραπάνω βίντεο, η οποία απαιτεί μόλις τρία υλικά και βάλ' την σε έναν δίσκο μαζί με διάφορα άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να γίνει δημιουργικό και παράλληλα να εξασκήσει τις λεπτές κινητικές δεξιότητές του.

Για να φτιάξεις τη ζύμη χιονιού θα χρειαστείς:

  • 2,5 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι και
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τσόχα

xristoygenniatiko dentro apo tsoha

Το μικρό σου θα απολαύσει ατελείωτες ώρες διασκέδασης φτιάχνοντας το δικό του χριστουγεννιάτικο δέντρο από τσόχα. Είναι μια πολύ εύκολη δραστηριότητα, η οποία επιτρέπει στη φαντασία των παιδιών να ανθίσει.

Βάλε το παιδί σου να μυρίσει βάζα



Συγκέντρωσε εορταστικά αρώματα όπως θρυμματισμένη μέντα, πεύκο και κανέλα και πρόσθεσέ τα σε βάζα με τρύπες στην κορυφή. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις αυτή τη δραστηριότητα ως ευκαιρία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, λέγοντάς του τι περιέχει το κάθε βάζο.

Άφησε το μωρό σου να «βυθιστεί» σε νέους ήχους και υφές

Γέμισε μια τσάντα που κλείνει με φερμουάρ, με ανακυκλωμένο χαρτί περιτυλίγματος, χαρτομάντηλα και κουδουνάκια και τοποθέτησέ την στο πάτωμα. Βάλε το μωρό σου να καθίσει σε ένα άνετο χαλάκι μπροστά από την τσάντα (πάντα με επίβλεψη). Να είσαι σίγουρη ότι θα λατρέψει να πιέζει την τσάντα και να πειραματίζεται με τις διαφορετικές υφές και ήχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

4 ασκήσεις για να προετοιμάσεις το σώμα σου για την εγκυμοσύνη

Η Εριέττα Κούρκουλου εμπνέει όλες τις γυναίκες που προχωρούν σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

4 φθινοπωρινά tips γονιμότητας