Θέλεις να γίνεις καλύτερος γονιός; Αυτά τα σεμινάρια σε ενδιαφέρουν!

Θέλεις να γίνεις καλύτερος γονιός; Αυτά τα σεμινάρια σε ενδιαφέρουν!

Το να είσαι γονιός δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Το καταλαβαίνεις όχι μόνο όταν είσαι γονιός- για τους αυτονόητους λόγους- αλλά ακόμα και αν δεν είσαι: κοιτάζοντας τον εαυτό σου μπορείς να βρεις πολλά στοιχεία από τους δικούς σου γονείς και τον τρόπο που σε μεγάλωσαν, θετικά αλλά και λιγότερο θετικά. Και σίγουρα, μέσα από την ενδοσκόπιση μπορεί να βρεις πράγματα που θα ήθελες να ήταν διαφορετικά, που θα ήθελες οι γονείς σου να καταλάβαιναν και διαχειρίζονταν αλλιώτικα.

Αυτό ακριβώς το ζητούμενο έρχεται να καλύψει η εξειδικευμένη σειρά σεμιναρίων για γονείς και παππούδες που διοργανώνει η Σύμβουλος NLP, Βίκυ Τσουλουχοπούλου-Λίγγρη, με τον τίτλο: "Ας αναθρέψουμε ελεύθερα ευτυχισμένα παιδιά". Πρόκειται για βιωματικά- διαδραστικά σεμινάρια που στόχο έχουν να προσφέρουν στους γονείς που θα τα παρακολουθήσουν και τη θεωρητική γνώση αλλά και τη βιωματική εμπειρία που χρειάζονται για να καταλαβαίνουν, να επικοινωνούν και να διαχειρίζονται με επιτυχία τα θέματα που προκύπτουν στην καημερινότητά τους με τα παιδιά τους.

Καθε σεμινάριο διαχερίζεται συγκεκριμένα θέματα με ασκήσεις και δράσεις, έχει διάρκεια τριών ωρών όπου τις πρώτες δύο ώρες δίδεται το θεωρητικό κομμάτι και οι ασκήσεις και την τρίτη ώρα γίνεται σχετική συζήτηση.

Το 1ο Σεμινάριο θα γίνει την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, από τις 11:30 έως τις 14:30 στο κέντρο Αμάλθεια (Αριστοφάνους 1, Πλατεία Ηρώων, Ψυρρή) και περιλαμβάνει: Εισαγωγή στο NLP (την μέθοδο αυτοβελτίωσης που μεταφράζεται ως Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός), Η σημασια των πεποιθήσεων, αξιών και αντιαξιών των γονέων και των παιδιών, Καθρέφτες ((γονείς, παιδιά, συγγενείς, φίλοι) και γιατί αυτή η μέθοδος είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, Παραδείγματα με διαφορετικές πεποιθήσεις και διαδραστικές ασκήσεις και συζήτηση.

To υπόλοιπο πρόγραμμα σεμιναρίων έχει τα εξής θέματα:

2ο Σεμινάριο

Ειλικρίνεια
Γλώσσα (όχι μωρουδίστικη)
Επικοινωνία
Εκτίμηση αυτοεκτίμηση
Οικογένεια Θυματοποίηση
Ερωτηματολόγια – μικρά
άσκηση διαδραστική
Συζήτηση

3ο Σεμινάριο

Ενοχή ντροπή
Ασκήσεις διαδραστικές
συζήτηση

4ο & 5ο Σεμινάριο

Ιεραρχία στην οικογένεια και στην εσωτερική οικογένεια
Φόβοι – φοβίες αποφυγή- διαχείρηση
ο ρόλος του γονέα σε αυτά
άσκηση βιωματική
Συζήτηση

6ο & 7ο Σεμινάριο

Παιδικό τραύμα γονέων και παιδιών
γεφύρωση
Καταστροφικοί τρόποι αγάπης - σύνδεσης
Ασκήσεις
Συζήτηση

Δείτε περισσότερα για το NLP κάνοντας κλικ εδώ και δηλώστε συμμετοχή στα σεμινάρια εδώ