Δεν θέλω να μείνω με τον παππού και τη γιαγιά

Δεν θέλω να μείνω με τον παππού και τη γιαγιά

Θέλω να έρθω μαζί σας.

Έχετε καμιά δεκαριά χρόνια να πάτε κάπου οι δυο σας με τον άντρα σας και πάνε που λέτε να πάτε ένα Σαββατοκύριακο μια εκδρομούλα, το παιδί σας επαναστατεί.

Όσο αδυναμία κι αν του έχετε, όσο κι αν δεν αντέχετε να το βλέπετε να «χτυπιέται», θα σας συμβούλευα απλά να μην υποκύψετε. Το παιδί σας μπορεί να είναι μικρό και να μην αντιλαμβάνεται την ουσιαστική ανάγκη που έχει κάθε ζευγάρι, να περνάει και λίγες μέρες ή ώρες μόνο του, ήρεμα και ξεκούραστα, με όσο το δυνατόν λιγότερες υποχρεώσεις και έγνοιες στο κεφάλι τους. Θέλει ανά πάσα στιγμή την μαμά ή και το μπαμπά, στη διάθεση του, για φροντίδα, ασφάλεια, παιχνίδι, σιγουριά.

Να είστε σίγουρες όμως, πως με το ίδιο σθένος που μπορεί να προβάλει αντιρρήσεις στο να φύγετε χωρίς αυτό, την επόμενη στιγμή μπορεί να θέλει να κάνει κάτι άλλο ή να πάει κάπου ακόμα και χωρίς εσάς! Αν υπάρχει κάτι να κάνει που του αρέσει πολύ, τις μέρες ή ώρες που εσείς θα λείπετε, μπορεί να σας ανοίξει και την πόρτα να φύγετε μια ώρα αρχύτερα. Όχι γιατί δεν σας αγαπάει και δεν θα του λείψετε. Αλλά γιατί δεν έχει συναίσθηση του χρόνου και είναι και παιδί.

Αφήστε που ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο ξεκούρασης και αναθέρμανσης συζυγικών σχέσεων, θα σας κάνει και καλύτερους γονείς.