Μαμά θέλω... παγωτό: Οι συνταγές που θα κάνουν τα παιδιά σας να τρέξουν στο ψυγείο

Ερμιόνη Σαρρή
Μαμά θέλω... παγωτό: Οι συνταγές που θα κάνουν τα παιδιά σας να τρέξουν στο ψυγείο

2 έξυπνες συνταγές για να απολαύσουν το γιαούρτι τους όπως ένα... παγωτό

Έχουν ξεκινήσει ήδη να μετράνε τα παγωτά του καλοκαιριού και μόλις επιστρέψουν από το σχολείο σας ενημερώνουν για το πώς πάει ο διαγωνισμός. «Μαμά, ο Μιχάλης έχει φάει 5 παγωτά και εγώ 4, πρέπει να τον φτάσω». Η σκηνή γνωστή και κάθε χρόνο η ίδια.

Εσείς από την άλλη προσπαθείτε να τους εξηγήσετε ότι δεν είναι σωστό να τρώνε κάθε μέρα παγωτό, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνετε (πάντα). Δείτε, λοιπόν, δύο πολύ εύκολες συνταγές με γιαούρτι που θα είναι εξίσου δροσερές και γευστικές με ένα παγωτό. Και δε θα τους χαλάσετε ποτέ ξανά χατίρι και θα τρέφονται... υγιεινά.

Υλικά:

1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι

1 φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

1/3 της κούπας τρούφα χρωματιστή

1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα λιωμένη

3 κ.σ κρέμα γάλακτος

funfettiyogurtpops04 f8f3a

Εκτέλεση:

Ρίξτε το γιαούρτι, το γάλα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα ελαφρά. Ύστερα, τοποθετήστε τα στις ειδικές φόρμες που έχετε και αφήστε τα στην κατάψυξη για 4 ώρες περίπου.

14922460395 284f38d652 o e1e1f

Μόλις είναι έτοιμα βουτήξτε τη φόρμα μέσα σε λίγο ζεστό νερό και βγάλτε τα μικρά σας παγωτά από τις θήκες τους. Γαρνιρίστε τα με τη λιωμένη σοκολάτα και ύστερα ρίξτε τη χρωματιστή τρούφα.

Υλικά:

3-4 ροδάκινα κομμένα και χωρίς φλούδα

10 φράουλες

160 ml. γιαούρτι

100 ml. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ μέλι

5 μπισκότα (επιλέξτε τα αγαπημένα του)

Peaches-and-Cream-Popsicles-with-Amaretti-038 cfc49

Εκτέλεση:

Ρίξτε μέσα σε ένα μίξερ τις φράουλες, τα ροδάκινα, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και το μέλι και ανακατέψτε τα πολύ καλά. Το μείγμα είναι έτοιμο μόλις ομογενοποιηθεί.Έπειτα, τοποθετήστε περίπου μια κουταλιά της σούπας θρυμματισμένα μπισκότα στον πάτο κάθε θήκης της φόρμας σας.Τέλος, μοιράστε το μείγμα σε ίσες ποσότητες και αφήστε τα να παγώσουν για περίπου 5 ώρες.

Υ.γ Εννοείται ότι και εσείς μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς τύψεις.