Ο θαυμαστός κόσμος των παιδιών

Ο θαυμαστός κόσμος των παιδιών

Παραδειγματιστείτε.

Το να μεγαλώνεις παιδιά δεν είναι εύκολη δουλειά. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή, ηρεμία και πολλή αγάπη. Το σίγουρο είναι πως τα παιδιά είναι γεμάτα εκπλήξεις και καμία ημέρα μαζί τους δεν μπορεί να είναι βαρετή.

Πρόσφατα ανακάλυψα πως οι κόρες μου είναι σε θέση να έχουν μία δική τους επιχείρηση, και μάλιστα καλοστημένη, από τώρα. Δέχτηκα, λοιπόν που λέτε, προ ημερών, μία χειροποίητη πρόσκληση για θεατρική παράσταση που θα λάμβανε χώρα στο... σαλόνι μας.

Ήταν όλα τόσο προσεγμένα και μελετημένα, που πραγματικά έμεινα άφωνη. Η κάθε πρόσκληση είχε από έξω ένα αυτοκόλλητο γράμμα, το αρχικό του κάθε καλεσμένου. Ένα παιδικό κουκλοθέατρο είχε στηθεί κι ακόμα και η βάση στην οποία είχε τοποθετηθεί για να είναι πιο ψηλό, είχε καλυφθεί με μικρά γλαστράκια με λουλούδια από το μπαλκόνι. Υπήρχε τραπεζομάντηλο το οποίο κάλυπτε ή αποκάλυπτε το φως της λάμπας με την εναλλαγή μέρας και νύχτας στο έργο, και οι καρέκλες βρίσκονταν σε τέλεια διάταξη απέναντι από την αυλαία.

Η μία κόρη μου ήταν υπεύθυνη για το φως και τη μουσική (την οποία ξεκίναγε και σταματούσε με το τηλεκοντρόλ, περίτεχνα), η άλλη αφού «έκοψε» τα εισιτήρια και μας έβαλε στη θέση μας, προλόγισε το έργο που επρόκειτο να δούμε και μετά πήρε τη θέση της κι αυτή μαζί με την τρίτη κόρη και το γιό της κουμπάρας μου, πίσω από την σκηνή.

Οι εναλλαγές στις φωνές των διαφορετικών ηρώων, οι διάλογοι και η αυτοσχέδια ιστορία, ήταν αναμφίβολα πιο διασκεδαστική και ευρηματική, από πολλές αντίστοιχες επαγγελματιών. Το πιο συναρπαστικό όμως ήταν η τέλεια συνεργασία, αρμονία, φαντασία με την οποία είχε δημιουργηθεί όλο αυτό.

Α, ξέχασα να σας πω. Στο διάλλειμα μας «κέρασαν» χυμό και μας πούλησαν σοκολάτες (που είχαν περισσέψει από το Πάσχα) και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα αντικατασταθούν οι μαρκαδόροι που έμειναν χωρίς καπάκι και χάλασαν!