Καύσωνας και κλιματιστικό: Τι πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε μωρό στο σπίτι

Καύσωνας και κλιματιστικό: Τι πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε μωρό στο σπίτι

Τα μωρά και τα μικρά παιδιά είναι πολύ πιο ευάλωτα στη υπερβολική ζέστη και ειδικά στον καύσωνα.

 

Η χρήση των κλιματιστικών λοιπόν θεωρείται επιβεβλημένη προκειμένου να υπάρχει στο σπίτι μια δροσερή ατμόσφαιρα που δεν θα προκαλεί δυσφορία στο παιδί. Τα κλιματιστικά, σύμφωνα με την Παιδιατρική Εταιρία Κύπρου δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο φοβούνται οι γονείς. Οι κίνδυνοι της υπερβολικής ζέστης στα μωρά είναι πιο μεγάλοι σε σχέση με τη χρήση τους, φτάνει να τηρούμε τους εξής βασικούς κανόνες λειτουργίας τους:

• Διατήρηση σταθερής υγρασίας
Επειδή με τη χρήση των κλιματιστικών αφαιρείται η υγρασία από το δωμάτιο υπάρχει κίνδυνος αναπνευστικών προβλημάτων. Για τον λόγο αυτό πρέπει η πόρτα ή το παράθυρο να διατηρούνται λίγο ανοικτά.
• Διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας
Η διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας έχει μεγάλη σημασία για την υγεία του παιδιού. Κανονίζουμε τη θερμοκρασία ώστε να μην νοιώθουμε ούτε κρύο ούτε ζέστη. Αποφεύγουμε τις έντονες εναλλαγές της θερμοκρασίας από το ζεστό στο κρύο (ιδίως όταν το παιδί είναι ιδρωμένο) και αντίθετα. Το πιο ιδανικό θα ήταν ολόκληρο το σπίτι να έχει την ίδια θερμοκρασία, αλλά ίσως αυτό να μην είναι πρακτικό και οικονομικό.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr