Πλαστελινοδημιουργίες

Πλαστελινοδημιουργίες

Μην τις υποτιμάτε και μην τις περιφρονείτε. Οι πλαστελίνες είναι μία από τις πλέον δημιουργικές απασχολήσεις για το παιδί σας.

Τι κάνετε όταν το 24ωρο δεν φτάνει για να τα προλάβετε όλα, μαζί και τη δημιουργική απασχόληση του παιδιού σας; Διαμορφώνετε τις συνθήκες ώστε να του δώσετε την ώθηση και στη συνέχεια να συνεχίσει να δημιουργεί ανεξάρτητο από εσάς, πάντα με την επίβλεψή σας. Ο γονιός που ενδιαφέρεται για την παιδεία και την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού του, οφείλει να περνά χρόνο μαζί του, αλλά και να το αφήνει να λειτουργεί ανεξάρτητο, ώστε να αναπτύξει τις πτυχές της δικής του προσωπικότητας.

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να παίξει το παιδί σας δημιουργικά, είναι οι πλαστελίνες. Στα χέρια ενός παιδιού μπορεί να δημιουργηθεί ένα ολόκληρο σύμπαν από παραμυθένιες ή και πραγματικές εικόνες που σίγουρα θα σας συγκινήσουν.

Στην περίπτωση που φοβάστε μήπως οι έτοιμες πλαστελίνες του εμπορίου είναι τοξικές ή λερώνουν, τότε μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πλαστελίνη. Αυτή αποτελείται από αγνά υλικά που βρίσκονται στο σπίτι και δεν είναι καθόλου επικίνδυνη για το παιδί σας. Επιπλέον, όταν ξεραθούν, μπορούν να ανανεωθούν πολύ εύκολα με μόλις λιγοστό νερό.

Βάζετε τα ακόλουθα υλικά με αυτή τη σειρά, ζυμώνετε και η πλαστελίνη σας είναι έτοιμη:
2 κούπες ζεστό νερό
1/2 κούπα αλάτι
λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
2 κουταλιές λάδι
4 κούπες αλεύρι
2 κουταλιές κρεμόριο