iCry2Talk: Η εφαρμογή που μεταφράζει το κλάμα του μωρού βραβεύτηκε και θα την λατρέψεις!

Πατούλια Κατερίνα
iCry2Talk: Η εφαρμογή που μεταφράζει το κλάμα του μωρού βραβεύτηκε και θα την λατρέψεις!

Έτσι θα μάθεις γιατί κλαίει το μωρό

Η ομάδα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που ανέπτυξε την πρωτοποριακή εφαρμογή iCry2Talk κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού της Microsoft «Imagine Cup 2018, που έγινε στο Seattle των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την εφαρμογή που στοχεύει να βοηθήσει τους γονείς να καταλάβουν γιατί κλαίει το μωρό τους και η ομάδα φοιτητών iCry2Talk έρχεται από το Εργαστήριο Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ).


https://www.instagram.com/p/BlpLhWKg6Be

Με την εφαρμογή αυτή αποκρυπτογραφείται το κλάμα του μωρού μετατρεπόμενο σε γραπτό λόγο ή εικόνα και παρέχονται στους γονείς και τους φροντιστές πολύτιμες πληροφορίες για τον λόγο που κλαίει το παιδί καθώς και οδηγίες για να απαλλαγεί το βρέφος από το στρες που επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξή του.

Η Ομάδα iCry2Talk συστάθηκε στα τέλη του 2017 και αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ Ανδρέα Λουτζίδη, Αναστασία Ντράχα και Ιάσονα Χατζηκώστα και τον Καθηγητή Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη.