Η αγάπη είναι το καλύτερο φάρμακο: Το viral video για όλα τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο

Πατούλια Κατερίνα
Η αγάπη είναι το καλύτερο φάρμακο: Το viral video για όλα τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο

Γιατί η αγάπη είναι το πιο ισχυρό φάρμακο

Η 15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Ενημέρωση και την έγκαιρη διάγνωση του παιδικού καρκίνου. Με αφορμή την 15η Φεβρουαρίου, το νοσοκομείο της Αγάπης, το Cancer De Barretos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας είχε δημοσιεύσει πριν μερικούς μήνες ένα βίντεο με τίτλο «Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει».

Το εν λόγω κέντρο είναι διάσημο για την αγάπη και την φιλοξενία που δείχνει στα παιδιά ηλικίας έως 18 ετών που πάσχουν από καρκίνο, γι’ αυτό και μετονομάστηκε σε νοσοκομείο της αγάπης.

Στο εν λόγω animation βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, παρακολουθούμε την μάχη της μικρής Νίνας με τον καρκίνο, τους εφιάλτες στο δύσκολο αυτό ταξίδι, την αγάπη της οικογένειας, των φίλων και του νοσοκομείου που την φιλοξενεί και την νίκη της στο τέλος.

Πρόκειται για ένα διεθνούς φήμης κέντρο θεραπείας για τον καρκίνο των παιδιών που μάλιστα έχει μετονομαστεί σε Νοσοκομείο της Αγάπης!

Στο βίντεο που είναι ντυμένο με το τραγούδι «Heart Full Of Love» της Rebecca Peters θριαμβεύει η αγάπη.



Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά παγκοσμίως νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή, σύγχρονη ιατρική φροντίδα.

Στην Ελλάδα περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται. Κι αν μετά το βίντεο νιώσεις την ανάγκη να αγκαλιάσεις τα παιδιά σου πιο σφιχτά, κάν’ το, έχεις δίκιο.