Το πιο ταλαντούχο παιδί του κόσμου το στηρίζει η μαμά του

Το πιο ταλαντούχο παιδί του κόσμου το στηρίζει η μαμά του

Και μπορεί να είναι το δικό σας, αν εσείς είστε αυτού του τύπου μαμά, όπως και του Ronan Parke.

O Ronan Parke είναι ο πρώτος φιναλίστ της Βρετανικής έκδοσης του «Britain's got talent». Ο 12χρονος Λονδρέζος τραγούδησε εκπληκτικά τη Δευτέρα μπροστά από τα εκατομμύρια Βρετανών και των τεσσάρων κριτών και κέρδισε την αγάπη του κόσμο με αποτέλεσμα να περάσει στο τελικό πρώτος και να γίνει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη πρώτη θέση.

Οι κριτές τον αποθέωσαν και το κοινό τον λάτρεψε από την πρώτη οντισιόν από τη χαρισματικότητα του, το ταλέντο του και την αθωότητα του. Αλλά ο Ronan δεν τα κατάφερε μόνος του. Οι γονείς του ήταν εκεί για να στηρίξουν το μικρό τους καμάρι, να τον εμψυχώσουν και να του πουν δεν πειράζει ότι και να γίνει, γιατί τουλάχιστον προσπάθησε να αναδείξει το ταλέντο του.

Γιατί αυτή είναι η δουλειά των γονέων. Να αφήσουν στην άκρη τα δικά τους απωθημένα, τις δικές του βλέψεις και όνειρα για τα παιδιά και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ώστε τα παιδιά να νιώθουν ελεύθερα να ξεδιπλώσουν το δικό τους ταλέντο, όποιο και αν είναι αυτό. Και με αυτό δεν εννοούμε απαραίτητα να τα πάτε στο «Ελλάδα έχει ταλέντο» ή σε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, αλλά να δείξετε έμπρακτα ότι στηρίζετε τη φυσική κλίση του παιδιού σας άσχετα να συμφωνείτε με αυτή ή όχι. Επειδή ο Ronan έχει τέτοιους γονείς και είναι ένα από τα πιο ταλαντούχα παιδιά του κόσμου στο τραγούδι, πρέπει και εσείς να υψώσετε το ανάστημα σας στην περίσταση και να αναδείξετε το ανυπέρβλητο ταλέντο του παιδιού σας. Γιατί τα ταλέντα των παιδιών ξεχωρίζουν όσο το επιτρέπουν οι γονείς, τουλάχιστον τουλάχιστον στην προεφηβική ηλικία.