Όταν μεγαλώσω (και άλλο) θέλω να γίνω η μαμά μου

Ερμιόνη Σαρρή
Όταν μεγαλώσω (και άλλο) θέλω να γίνω η μαμά μου

Σίγουρα το timeline σου σήμερα έχει γεμίσει με διάφορα κείμενα που αφορούν την Γιορτή της Μητέρας. Το δικό μου ίσως το θεωρήσεις ένα από αυτά. Ίσως πάλι και όχι. Ήμουν μπερδεμένη για το πώς θα καταπιαστώ γύρω από αυτήν την ημέρα και στο μυαλό μου είχα δημιουργήσει διάφορα συννεφάκια που είχαν ως κύριο keyword τη λέξη μαμά. Και ο κλήρος έπεσε ξανά στη μαμά μου αλλά δε θα μιλήσω για αυτή περιγράφοντας όσα περιμένεις.

Δεν είμαι εδώ για να την ευχαριστήσω ούτε για το πώς με μεγάλωσε, ούτε για όσα μου προσέφερε, ούτε για το πόσο την αγαπάω. Θέλω να πληκτρολογήσω το πόσο τη θαυμάζω για αυτό που είναι τα τελευταία χρόνια. Μια μαμά γεμάτη εκπλήξεις. Μια μαμά που απλά πολλές φορές θέλω να στέκομαι σε μια γωνία και να την καμαρώνω. Μια μαμά που με κάνει να γελάω καθημερινά. Μια μαμά γεμάτη ζωή και όρεξη. Ίσως περισσότερη και από αυτή που είχε στα νιάτα της. Εδώ κάπου κουνάει καταφάτικα το κεφάλι και συμφωνεί μαζί μου.

Βόλτες με φίλες, καραόκε με φιλικά ζευγάρια, μονοήμερες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς και πάνω από όλα... hi tech. Η τεχνολογία είναι πλέον το ατού της και τα ομαδικά γκρουπ στο messenger δε σταματούν να χτυπούν. Φίλες που ανακαλύπτουν τον κόσμο των social media, ανταλλάσσουν αυτοκόλλητα στο viber και κανονίζουν την επόμενη συνάντησή τους. Γυναίκες που προσπαθούν να χαμογελούν ακόμη και αν η ζωή τους δίνει μικρά χαστουκάκια.

Όταν μεγαλώσω (και άλλο) θέλω να γίνω σαν τη μαμά μου. Εκεί που όλοι ξεκινούν να πατούν σιγά σιγά το φρένο δειλά δειλά και να γκρινιάζουν για το πώς πέρασαν τα χρόνια, εγώ να διοργανώνω πάρτι για τα 65α γενέθλιά μου με τραγούδια της εποχής μας. Να μην ενοχλώ τα παιδιά μου με ασταμάτητα τηλεφωνήματα και να τους στέλνω ένα απλό μήνυμα στο whatsapp. «Παιδί μου έφτασες; Καλά να περάσεις».

Να ετοιμάζω ταπεράκια στα παιδιά μου και να ξεχωρίζω την sauce για να μη μουλιάσει μέχρι να τη φάνε στο γραφείο. Και σε ένα σακουλάκι να υπάρχουν τα κρουτόν για να παραμείνουν τραγανά μέχρι εκείνη την ώρα.

Να είμαι σαν και εκείνη. Που με φωνάζει να τη βοηθήσω το Σάββατο το βράδυ με το μακιγιάζ γιατί έχουν να βγουν... ζευγάρια.

Να είμαι σαν και εκείνη που ανακαλύπτει μόνη της την τεχνολογία και γνωρίζει πως πλέον μπορείς να συνομιλήσεις με κάμερα από το whatsapp, το viber, το messenger, το skype αλλά και το facetime. Και έχει στα πάντα λογαριασμούς.

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω «η μαμά μου».

Χρόνια πολλά, βρε μαμά!