Μπουκωμένη μύτη: 3 tips για να ανακουφίσετε το παιδί σας

Μπουκωμένη μύτη: 3 tips για να ανακουφίσετε το παιδί σας

Το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, κάθε εποχή του χρόνου αλλά ιδίως το χειμώνα, είναι η μπουκωμένη μύτη.

Δυσκολεύει την αναπνοή τους, αισθάνονται δυσφορία, χαλάει η διάθεσή τους και επειδή είναι παιδιά, εκτοξεύεται η γκρίνια τους για τα πάντα. Εμείς όμως δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, απλώς να τα παρακολουθούμε να υποφέρουν, καθώς μπορούμε να επέμβουμε άμεσα και αποτελεσματικά όχι μόνο για να ανοίξει η μπουκωμένη μυτούλα που ταλαιπωρεί τα μικρά μας, αλλά και για να αισθανθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

1. Ζεστό μπάνιο

Ένα ζεστό μπάνιο βοηθάει να νιώσουν πολύ καλύτερα σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά ακόμα κι εμείς οι «μεγάλοι». Ειδικά στην περίπτωση της μπουκωμένης μύτης, οι υδρατμοί που προκαλούνται από το ζεστό νερό συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της μύτης και έτσι το παιδί μας αμέσως αναπνέει καλύτερα. Επιπλέον, ειδικά εάν του αρέσει το μπάνιο και το παιχνίδι με το νερό, έχει τη δυνατότητα να το ευχαριστηθεί ακόμα περισσότερο κι εμείς να έχουμε μια… win – win situation, με ένα παιδί που και αναπνέει ελεύθερα και το διασκεδάζει! Μεγάλη προσοχή όμως στο να μην αφήσουμε το νερό πολλή ώρα χωρίς ανανέωση, καθώς το παιδί θα αρχίσει να κρυώνει και θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr