Πώς θα ανακαλύψεις το σχολείο που «ξεκλειδώνει» το καλύτερο δυνατό στο κάθε παιδί;

Πώς θα ανακαλύψεις το σχολείο που «ξεκλειδώνει» το καλύτερο δυνατό στο κάθε παιδί;

Αμέσως μετά την οικογένεια, το σχολείο είναι το δεύτερο σημαντικότερο κοινωνικό σύνολο με το οποίο έρχεται σε επαφή ένα παιδί και αυτό το οποίο θέτει τα θεμέλια πάνω στα οποία θα διαμορφωθεί ο χαρακτήρας του ως αυριανός ενήλικας.

Από την τρυφερή ηλικία των τεσσάρων μέχρι και τη στιγμή που θα ενηλικιωθεί ένα άτομο, μοιράζει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς του στο σπίτι και το σχολείο.

Ακριβώς για αυτό, είναι υποχρέωση κάθε μαμάς να πραγματοποιεί μία εξονυχιστική έρευνα, πριν αποφασίσει ποιο είναι το ιδανικότερο και πιο ασφαλές περιβάλλον για το μικρό της.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως η έννοια της «εκπαίδευσης» και της «παιδείας» δεν αφορούν μόνο στο μαθησιακό κομμάτι, αλλά μία στάση ζωής, ένα ευρύτερο πλαίσιο που περιλαμβάνει την κοινωνική και τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, τον τρόπο δηλαδή που αυτό εντάσσεται και αλληλοεπιδρά με τον κόσμο γύρω του. Με άλλα λόγια, ο τρόπος με τον οποίο το σχολείο διαπαιδαγωγεί ένα παιδί, είναι ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει την εξέλιξή του προς το καλύτερο και το πόσο ψηλά θα φτάσει τελικά ένα παιδί.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr