Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρας Γης με μια παιδική ζωγραφιά

Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρας Γης με μια παιδική ζωγραφιά

Η 22 Απριλίου, εδώ και πενήντα χρόνια αποτελεί την Ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Γη.Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την φετινή γιορτή της γης, που γίνεται εν μέσω πανδημίας εξαιτίας του κορονοϊού, μας καλεί όλους να ποστάρουμε στα social media μια αγαπημένη φωτογραφία από οποιοδήποτε τοπίο της φύσης ή μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη, συνοδεύοντάς τις με τα hashtags: #earthday2020 και #ypen

O υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε χτες και στην Φαίη Σκορδά και εξήγησε πόσο σημαντική είναι φέτος η Ημέρα Γης, την οποία θα περάσουμε στα σπίτια μας.



«Φέτος γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης μένοντας στο σπίτι μας. Παρά τα πρωτόγνωρα που ζούμε εξαιτίας του κορωνοϊού, ας μην ξεχάσουμε τις βασικές έννοιες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή μας, το Περιβάλλον, τη Γη μας. Διότι δεν έχουμε σταματήσει να σκεφτόμαστε για όλα όσα μας προβληματίζουν.

Όσοι το επιθυμείτε, σας καλώ να συμμετάσχετε σε μια διαδικτυακή –λόγω των συγκυριών– δράση. Με μια φωτογραφία ή με μια παιδική ζωγραφιά με θέμα τη Γη. Σύμμαχοι για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι άλλωστε όλοι οι πολίτες και θέλουμε από κοινού να δρούμε για τη Γη και το Περιβάλλον, για την Κλιματική Αλλαγή, για το μέλλον του πλανήτη. Είναι κοινή μας υπόθεση κι ευθύνη», τόνισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός.