Διεθνής Ημέρα Οικογένειας: 10 πράγματα που θα συνειδητοποιήσεις ΜΟΝΟ όταν κάνεις δικό σου παιδί

Διεθνής Ημέρα Οικογένειας: 10 πράγματα που θα συνειδητοποιήσεις ΜΟΝΟ όταν κάνεις δικό σου παιδί

Τα παιδιά είναι υπέροχα, αρκεί να είσαι προετοιμασμένη για πολλές αλλαγές!

Μπορεί η σημερινή μέρα να μην είναι ιδιαίτερα διάσημη, και μάλλον όχι τόσο εμπορική-σίγουρα όχι όσο η γιορτή της Μητέρας-αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημαντικότητά της. Πόσο μάλλον την περίοδο αυτή, όπου προερχόμαστε από μία πρωτοφανή κρίση-η οποία δυστυχώς δεν έχει ακόμη περάσει- και έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει ότι πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την οικογένειά μας-και μόνο το γεγονός ότι οι οικογένειες πέρασαν αμέτρητες ώρες κλεισμένες σε ένα σπίτι και βγήκαν... αλώβητες-λέει πολλά! Παραδοσιακά, ο πυλώνας της οικογένειας είναι η μητέρα ή για την ακρίβεια η γυναίκα μιας και είναι το άτομο που θυσιάζει τα περισσότερα προκειμένου να φέρει ένα παιδί στον κόσμο, και είναι κυριολεκτικά ακοίμητος φρουρός, όχι μόνο για τον πρώτο χρόνο της ζωής του αλλά αν κρίνω από την Ελληνίδα μάνα, σίγουρα μέχρι το παιδί να κλείσει τα 18! Και μιας και σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Οικογένειας, και έχω πάντα τη διάθεση να κάνω τις καταστάσεις πιο ανάλαφρες και χιουμοριστικές-χωρίς όμως να χάνουν τη σημαντικότητά τους- παρακάτω σου έχω κάποιες λεπτομέρειες, που οφείλεις να έχεις στο νου σου, πριν αποφασίσεις να φέρεις στον κόσμο το παιδί σου.

1. Θα συνειδητοποιήσεις ότι η παραμικρή κούραση των προηγούμενων χρόνων, δεν συγκρίνεται με τίποτα με την κούραση του να έχεις ένα μωρό. Φυσικά υπάρχει στην μέση και η ευτυχία, αλλά ήρθε η ώρα να ταυτιστείς με τις φίλες σου που σου έλεγαν πόσο εξαντλημένες είναι. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η μητρότητα φίλη μου. Εξάλλου, ό, αξίζει, συνήθως ταλαιπωρεί. Να τα λέμε κι αυτά!

2. Θυμάσαι που έβγαινες για καφέ και έπαιρνες μαζί σου το μικρό και κομψό τσαντάκι σου με τα απολύτως απαραίτητα; Τώρα ο καφές μετατρέπεται σε ιεροτελεστία, κι εσύ κουβαλάς τουλάχιστον δύο μεγάλες τσάντες με όλα τα απαραίτητα του μωρού. Φυσικά, το κομψό σου τσαντάκι είναι κρυμμένο σε κάποια ντουλάπα, γιατί πολύ απλά δεν έχει καμία χρησιμότητα πλέον στη ζωή σου.

3. Τα παιδιά κοστίζουν και μάλιστα πολύ. Ένα μόνο θα σου πω: Πάνες!!! Ναι θα τις παίρνεις με το κιλό και ναι δεν θα είναι ποτέ αρκετές. Συμβουλή: Ψώνισε τώρα που προλαβαίνεις για τον εαυτό σου, γιατί για το μέλλον δεν είμαι και πολύ αισιόδοξη!

4. Μη συγκρίνεις τα παιδιά σου με των άλλων. Το κάθε παιδάκι βγάζει δόντια, περπατάει ή μιλάει όποτε έρθει η κατάλληλη στιγμή. Μην βάζεις στο μυαλό σου περιττά προβλήματα.

5. Τον πρώτο χρόνο θα κοιμηθείς ελάχιστα. Έλα κουράγιο, ένας χρόνος είναι θα περάσει. Κουράγιο φίλη μου!

giphy 1

6. Οι γονείς που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά τους κοιμούνται συνεχόμενα όλο το βράδυ, μάλλον δεν λένε την απόλυτη αλήθεια. Ή βάζουν λίγο αλατοπίπερο στην αλήθεια τους. Σε κάθε περίπτωση, μωρό που κοιμάται συνεχόμενα μέσα στη νύχτα, είναι μάλλον... φαινόμενο σπανιότατο.

7. Κάποιες μητέρες δεν μπορούν να θηλάσουν και θα πρέπει να το δεχτείς. Δεν κάνεις κακό στο μωρό σου, δεν είσαι -προφανώς-κακή μητέρα, και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη των παιδιών που δεν θήλασαν είναι ακριβώς η ίδια με των υπολοίπων. Δεν υπάρχει λόγος να αφήνεις να σε επηρεάζει ένα τέτοιο γεγονός.

8. Αν το παιδί σου κοπεί, ή χτυπήσει, ακόμα κι αν δεν χρεάζεται, θα πρέπει να βάλεις ένα... επίδεσμο ή ένα αυτοκόλλητο επίθεμα (όλοι ξέρουμε τι είναι αυτό). Πίστεψέ με, θα νιώσει αμέσως καλύτερα!

9. Πριν βγεις από το σπίτι-τις ελάχιστες φορές που θα το κάνεις- να τσεκάρεις το πίσω μέρος του λαιμού σου για σάλια, εμετούς και φαγητά. Μην πεις ότι δεν στο είπα...

giphy 3 copy

10. Το παιδί σου σίγουρα θα έχει ένα λούτρινο αρκουδάκι ή μία κουβέρτα με την οποία θα κοιμάται αγκαλιά. Αγόρασε τουλάχιστον τρεις!!! Δεν υπάρχει λόγος τη στιγμή του πανικού και της κρίσης να... ψάχνεσαι!