Πώς θα καθαρίσεις τη σχολική τσάντα και το τσαντάκι φαγητού του παιδιού (vid)

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα καθαρίσεις τη σχολική τσάντα και το τσαντάκι φαγητού του παιδιού (vid)

Κάνε την τσάντα να λάμπει από καθαριότητα

Ήρθε επιτέλους αυτή η ώρα της προετοιμασίας από το σχολείο! Στις 14 Σεπτέμβρη θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι και η επιστροφή στα θρανία είναι πια γεγονός.

Αρχικά πρέπει να είσαι σίγουρη ότι η τσάντα πλένεται ή ότι ακόμα μπαίνει στο πλυντήριο μαζί με όλα τα αξεσουάρ της. Αν δεν είσαι σίγουρη γιαυτό, ένα πανάκι ειδικό για υφάσματα και υγρό απορρυπαντικό πιάτων είναι ο καλύτερος σύμμαχος στο καθάρισμα της τσάντας.

Αν πάλι θέλεις να πλύνεις όλη την τσάντα, άφησέ την να μουλιάσει σε λεκάνη με απορρυπαντικό για 2 με 3 ώρες, μετά ξέπλυνε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Για λεκέδες που επιμένουν, δώσε στην φύση τον χώρο να σε βοηθήσει. Φτιάξε διάλυμα με 2 μέρος λευκό ξίδι και τρία μέρη νερό και τρίψε τους λεκέδες με παλιά οδοντόβουρτσα.

Όπως κι αν επιλέξεις να πλύνεις την τσάντα, θυμήσου να μην την βάλεις στο στεγνωτήριο γιατί κανείς δεν σου υπόσχεται πως θα έχει το σχήμα που είχε πριν ενώ προτού την πλύνεις με όποιο τρόπο και να επιλέξεις, γύρισέ την ανάποδα για να φύγουν τυχόν ψίχουλα ή σκόνη.



Όσο για το τσαντάκι φαγητού, άφησε μαγειρική σόδα να δράσει όλο το βράδυ για να απορροφήσει τυχόν οσμές και έπειτα καθάρισε με πανί καθαρισμού και το διάλυμα με ξίδι και νερό που χρησιμοποιήσαμε και προηγουμένως.

Θυμήσου στο κάτω μέρος της τσάντας με το φαγητό να έχεις ένα απορροφητικό πετσετέ πανάκι για να μην φεύγουν ζουμιά από τα φαγητά.