Οι διάσημες μαμάδες διαβάζουν τα παιδιά τους στο σπίτι και πάρε ιδέες και εσύ

Πατούλια Κατερίνα
Οι διάσημες μαμάδες διαβάζουν τα παιδιά τους στο σπίτι και πάρε ιδέες και εσύ

Στις ΗΠΑ, το home schooling έγινε τάση και ανάγκη

Πολύ πριν την καραντίνα και τον covid19, υπήρξαν διάσημες κυρίες όπως η πρωταγωνίστρια της σειράς του Big Bang Theory, Mayim Bialik, που είχαν επιλέξει να διδάσκουν τα παιδιά τους στο σπίτι, αποφεύγοντας τα δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία.

Η ηθοποιός είχε δεχτεί τότε αρκετά αρνητικά σχόλια, για μια τακτική που πολλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ, χρησιμοποιούν, προτιμώντας να αναλαμβάνουν οι ίδιοι τον ρόλο του δασκάλου.



Ήρθε όμως η πανδημία, τα σχολεία έκλεισαν, στις ΗΠΑ τα μέτρα είναι περίεργα και διαφορετικά σε κάθε πολιτεία, οπότε πολλές celebs βρέθηκαν να αναλαμβάνουν οι ίδιες τον ρόλο δασκάλου για τα παιδιά τους.

Κι αν θες να κάνεις πράξη το σχολείο στο σπίτι, άκα homeschooling, πρέπει να διαμορφώσεις τον χώρο σου έτσι, που να περνάει καλά και το παιδί κι εσύ. Ακόμα κι αν απλά θέλεις να βρεις ένα τρόπο για να μελετάει το παιδί σου ευχάριστα στο σπίτι, οι celebs σου δείχνουν τον δρόμο, βάζοντάς σε στην δική τους μαμαδίστικη καθημερινότητα.

Η Melissa Joan Hart φρόντισε να δημιουργήσει ένα θρανίο τύπου αντίκα για τον γιο της και μας το έδειξε στο Instagram.

Η Busy Philipps εξήγησε πως η κόρη της ήθελε ένα δωμάτιο με σκούρα απόχρωση αλλά με μια λουλουδάτη ταπετσαρία στον τοίχο.

Sometimes the best way to create a hybrid space is to add one key piece of furniture. The Melissa & Joey star set up her son at an antique-style school desk, and he appears to be in the zone as he works on his numerical penmanship.

Η Casey Wilson του Black Monday βρήκε ξεχωριστές καρέκλες με ζωάκια και φροντίζει να έχει πάντα ένα μπουκαλάκι με νερό μπροστά στο γραφείο του παιδιού.

Η Alyson Hannigan του How I Met Your Mother, ήθελε ένα λειτουργικό δωμάτιο που να θυμίζει σχολική τάξη, με έναν πίνακα στη μέση και μπόλικο φως.

Η Reese Witherspoon μας έδειξε πώς διαβάζει με τον γιο της, σε ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι, με ουδέτερο φως, που θυμίζει κλασική τάξη, με όλα τα σχολικά απαραίτητα μπροστά στο παιδί.

Η Pink έχει το σπίτι που λατρεύουν τα παιδιά και φροντίζει ακόμα και να αλλάξει την διάταξη των επίπλων, για να μπορούν τα παιδιά να μαθαίνουν και να γυμνάζονται.