Γιατί η διάρροια δεν πρέπει να «σταματάει» καμία μητέρα!

Γιατί η διάρροια δεν πρέπει να «σταματάει» καμία μητέρα!

Κάθε μητέρα έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσει τη διάρροια αρκετές φορές στη ζωή της.

Είτε αφορά στο παιδί της, είτε στην ίδια, τα επεισόδια διάρροιας εκτιμάται ότι εμφανίζονται τουλάχιστον μία φορά ετησίως, βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ. Ειδικά οι μαμάδες με παιδιά στο δημοτικό σχολείο, που «αρπάζουν» τις ιώσεις αρκετά συχνά, μπορεί να έχουν διαπιστώσει πως ο ρυθμός εμφάνισης είναι πολύ πιο συχνός.

Αρχικά, πρέπει να πούμε ότι η διάρροια είναι μία διαταραχή στη λειτουργία του εντέρου, που οδηγεί σε υδαρείς κενώσεις ή μαλακά κόπρανα, τουλάχιστον τρεις φορές μέσα σε ένα 24ωρο. Στην περίπτωση που τα επεισόδια αυτά εμφανίζονται για χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, τότε μιλάμε για οξεία διάρροια, η οποία δεν θεωρείται σύμπτωμα για τίποτα άλλο παρά για τη διαταραγμένη λειτουργία του εντέρου.

Πού μπορεί να οφείλεται αυτή; Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, σε λοίμωξη που προκύπτει συνήθως από κάποιον ιό ή σπανίως από βακτήριο. Αυτή είναι μεν η κύρια αιτία εμφάνισης, όμως μια διάρροια μπορεί επίσης να οφείλεται σε παρενέργειες κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, σε τροφική δηλητηρίαση, σε κάποιο τρόφιμο που «έτυχε» να ερεθίσει το έντερο ή και ακόμα και σε ένα ταξίδι.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr