Αλλαγή πάνας: «Stop» σε ερεθισμούς & κοκκινίλες με επτά tips για να γίνεται πάντα ευχάριστα

Αλλαγή πάνας: «Stop» σε ερεθισμούς & κοκκινίλες με επτά tips για να γίνεται πάντα ευχάριστα

Η αλλαγή πάνας μπορεί να αποδειχθεί… δύσκολος γρίφος για κάθε νέα μανούλα που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το μωράκι της: Να το κρατά ταϊσμένο, καθαρό και υγιές, ώστε να αναπτύσσεται με τον καλύτερο τρόπο. 

Η αλλαγή της πάνας είναι βασική παράμετρος της ζωής της νέας μαμάς και του μωρού της, ειδικά κατά το πρώτο διάστημα, που προσπαθούν και οι δύο να βρουν τις ισορροπίες τους. Υπολογίζεται πως μια νέα μανούλα αλλάζει την πάνα του μωρού της περίπου 7-8 φορές την ημέρα. Είναι λοιπόν σαφές πως αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, ευχάριστα και για τους δυο και ειδικά για το μωράκι, χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες στη μηρογεννητική περιοχή.

Ας δούμε λοιπόν επτά μικρά «μυστικά» που θα κάνουν τη ρουτίνα αλλαγή πάνας μια ευχάριστη υπόθεση για τη μαμά και το μωρό της.

1. Αλλάζουμε την πάνα όσο πιο άμεσα μπορούμε, αφού το μωρό μας βραχεί ή αμέσως μετά από κάθε κένωση. Είναι δεδομένο πως όσο λιγότερο χρόνο έρχεται σε επαφή το ευαίσθητο βρεφικό δερματάκι με ούρα και κόπρανα, τόσο υγιέστερο θα είναι. Επιβαρυντικός παράγοντας είναι και η τριβή που δημιουργείται με την πάνα και μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και κοκκινίλα στη μηρογεννητική περιοχή του μωρού.

2. Αλλαγή πάνας απαραιτήτως πριν από κάθε γεύμα. Για να απολαύσει το φαγητό του το μωράκι μας πρέπει να είναι καθαρό και να μην το ενοχλεί τίποτα. Ειδικά το πρώτο διάστημα της ζωής του, είναι σημαντικό να τρέφεται σωστά, ώστε να αναπτύσσεται κατάλληλα. Η μαμά πρέπει να φροντίζει ώστε να είναι καθαρό και το δερματάκι του να είναι υγιές, ώστε απρόσκοπτα να απολαμβάνει το γάλα του και να μεγαλώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr