Μάθετε στο παιδί σας τρόπους

Μάθετε στο παιδί σας τρόπους

Εντάξει, δεν προτείνουμε να τα προετοιμάσετε για το Buckingham Palace, αλλά να τους διδάξετε τα βασικά.

Ένα παιδί με καλούς τρόπους δεν είναι μόνο η αντανάκλαση των γονιών του αλλά επίσης ένας καλύτερα προετοιμασμένος άνθωπος που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα θέματα της ζωής. Και τα παιδιά μαθαίνουν τρόπους μόνο μέσα από την επαφή τους με τους γονείς.

Εσείς είστε οι μοναδικοί υεύθυνοι για να δείξετε στα παισιά σας πως είναι καλό να συμπεριφέρονται σε μια μικρή ή και μεγάλη κοινωνία, καθώς η πρώη κοινωνική ομάδα στην οποία μαθαίνουν να ζουν είναι η οικογένεια.

Έτσι λοιπόν, δεδομένου ότι έχουν την τάση να μιμούνται, καλό είναι να δώσετε ιδιαίτερο βάρος στον τρόπο με τον οποίο τους μιλάτε. Για παράδειγμα, εκτός από τα στοιχειώδη (παρακαλώ, ευχαριστώ, συγνώμη), είναι σημαντικό να προσέξετε και συγκεκριμένες εκφράσεις τις οποίες χρησιμοποιείτε.

Αντί για «σταμάτα αυτό το θόρυβο τώρα», πείτε καλύτερα «μπορείς σε παρακαλώ να κάνεις λιγότερο θόρυβο;». Αντί για «φύγε από εδώ», πείτε «μπορείς σε παρακαλώ να πας λίγο πιο εκεί;». Όταν θα θελήσετε να μιλήσετε άσχημα σε/για κάποιον, σκεφτείτε το δεύτερη και τρίτη φορά. Δαγκωθείτε και μην πείτε τίποτα καλύτερα. Είναι πολύ κακό παράδειγμα για ένα παιδί.