Και τι θέλει κάθε νέα μαμά; Ένα σχόλιο σαν του Τανιμανίδη για το σώμα της Μπόμπα μετά τη γέννα!

Πατούλια Κατερίνα
Και τι θέλει κάθε νέα μαμά; Ένα σχόλιο σαν του Τανιμανίδη για το σώμα της Μπόμπα μετά τη γέννα!

Να πώς ένα σχόλιο σε μια νέα μαμά μπορεί να τα αλλάξει όλα!

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να χάσω τα κιλά της δεύτερης εγκυμοσύνης και όσα είχαν μείνει από την πρώτη.

Έχω φίλες, αδερφές, κολλητές, που διαθέτουν ακόμα αυτή τη χαλάρωση την κοιλίτσα, πάνω από τον αφαλό, σημείο που όλες ξέρουμε πως δύσκολα σφίγγει, είναι βλέπεις ότι απέμεινε από εκείνη την κάποτε χαριτωμένη και φουσκωμένη κοιλίτσα μας!

Αν έχεις υπάρξει σε μαιευτήριο μετά από τοκετό ή στο σπίτι τις πρώτες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού, θυμάσαι πολύ καλά πως δεν νιώθεις και η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο.

Στήθος που ρέει γάλα, χωρίς ακριβώς να εξαρτάται από τη ζήτηση, μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια από την αϋπνία, πόδια πρησμένα, κοιλίτσα και όλα τα εσωτερικά όργανα που ξεκινούν να επιστρέψουν στην κανονική τους θέση. Κι ένα ή και δύο μωρά που κλαίνε!



Το τελευταίο πράγμα που νιώθεις εκείνη τη στιγμή είναι επιθυμητή. Κι όσο εσύ παλεύεις να βρεις τα πατήματά σου στη νέα πραγματικότητα, τόσο η ομίχλη εξαφανίζεται. Οι ειδικοί μιλούν για τις 100 ημέρες ομίχλης, αυτό το πρώτο διάστημα των τριών και κάτι μηνών μετά τη γέννα που το σώμα και το πνεύμα των νέων γονιών και ειδικά των μαμάδων είναι μπερδεμένο και το κορμί εξαντλημένο.

Οι ειδικοί ταυτόχρονα έχουν αναγνωρίσει ήδη και το βαρομετρικό χαμηλό στην αυτοπεποίθηση που νιώθουν οι νέες μαμάδες με το σώμα τους μετά τον τοκετό. Αν έχεις ψωνίσει μαγιό μετά από τοκετό δύο νούμερα μεγαλύτερο σε σχέση με το κανονικό σου και ιδανικό για διαρροές αν τυχόν θηλάζεις ξέρεις για τι μιλάμε. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση σύμφωνα με νορβηγική έρευνα του 2017, σε 85.000 γυναίκες μπορεί να κρατήσει και μέχρι και τρία χρόνια μετά τη γέννηση των παιδιών.

Τι χρειάζεσαι λοιπόν ως νέα μαμά; Κάποιον να σου λέει πότε θα χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης; Όχι!

Μια ζυγαριά; Όχι!

Έναν καθρέπτη; Όχι

Μια αυστηρή δίαιτα; Όχι
Θέλεις ένα σχόλιο σαν εκείνο του Σάκη Τανιμανίδη στη Χριστίνα Μπόμπα. Η Χριστίνα μας έδειξε το σώμα της 40 ημέρες μετά τον ερχομό των δίδυμων κοριτσιών της στη ζωή της. Δεν είναι το τέλειο σώμα που θα περιμέναμε να μας δείξει η Χριστίνα όπως έχουν κάνει άλλες διάσημες κυρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμα θυμάμαι το σοκ που πήρα στη θέα της επίπεδης κοιλιάς της Gigi Hadid στην πασαρέλα λίγο μετά τη γέννηση της κόρης της.

Αλλά εμείς δεν είμαστε μοντέλα, ούτε η Χριστίνα είναι και η αυθεντικότητα της φράσης «Εγώ και το καινούργιο μου σώμα», με χτύπησε κατακούτελα και ευχάριστα.


https://www.instagram.com/p/CSFZMmBIRvK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κι εκείνο το σχόλιο του Τανιμανίδη μάλλον είναι το μοναδικό σχόλιο που θέλει κάθε νέα μαμά!
«Τώρα σε θέλω ακόμα πιο πολύ! ? #sexymama».
Τελεία και παύλα.

FYI: Η Χριστίνα φοράει μαγιό της ελληνίδας σχεδιάστριας που δημιούργησε το @paolitabeach.