Το έξυπνο κόλπο ενός μπαμπά για να βάζει το παιδί στο αυτοκίνητο έγινε viral στο TikTok

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το έξυπνο κόλπο ενός μπαμπά για να βάζει το παιδί στο αυτοκίνητο έγινε viral στο TikTok

Γιατί είναι επικίνδυνος όμως αυτός ο τρόπος;

Αν έχεις παιδάκι, τότε θα ξέρεις καλά πως το να το βάλεις μέσα στο κάθισμα του αυτοκινήτου μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Εκτός του ότι το ίδιο το παιδί πολλές φορές δυσανασχετεί, πρέπει κι εσύ να γίνεις τόξο μέσα σε ένα ήδη στρυμωγμένο αμάξι για να διασφαλίσεις πως έχεις τοποθετήσει σωστά το μικρό σου.

Κι εδώ έρχεται αυτός ο μπαμπάς του TikTok που ανακάλυψε ένα κόλπο, και θεωρεί πως είναι η καλύτερη λύση από όλες. Ο μπαμπάς που στην πλατφόρμα θα τον βρεις ως @jesseh6969 πόσταρε ένα βίντεο του εαυτού του, που τον δείχνει να βάζει το παιδί του στο κάθισμα του αυτοκινήτου.

sharon mccutcheon k03ih6IqkDY unsplash

Το κόλπο του μπαμπά στο TikTok που έγινε viral

Όπως θα δεις και στο βίντεο παρακάτω, τα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου είναι ανακλινόμενα. Μόλις βάλει το παιδί στο καθισματάκι και στερεώσει τα λουριά του παιδιού του ώστε να είναι ασφαλές, ο μπαμπάς σηκώνει το πίσω κάθισμα και το παιδί του είναι όρθιο και με ελαφριά κλίση. Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο στο background παίζει το «Real Men of Genius», το τραγούδι από τις παλιές διαφημίσεις του Bud Light.

Το βίντεο έχει περισσότερες από 400.000 προβολές και 4.500 σχόλια. Μερικοί από τους σχολιαστές συμφωνούν, πως αυτός ο μπαμπάς είναι πραγματικά ιδιοφυΐα.

«Μακάρι να το ήξερα αυτό όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά», έγραψε ένα άτομο, άλλοι όμως είχαν κάποιες ανησυχίες. «Δεν είναι ασφαλές», είπε ένας.

«Το κάθισμα του οχήματος δεν μπορεί να ανακλιθεί. Ο κατασκευαστής του καθίσματος αυτοκινήτου δεν το επιτρέπει», συμπλήρωσε ένας άλλος.

Είναι ασφαλής αυτός ο τρόπος για να βάλεις το παιδί στο αυτοκίνητο όμως;

Αν και κάποιοι χρήστες του TikTok λάτρεψαν την ιδέα του βίντεο, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην το δοκιμάσεις καλύτερα.

«Παρόλο που μπορεί να φαίνεται χαριτωμένο, σίγουρα δεν είναι ένας τρόπος που να δείχνει το πώς σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε το προϊόν», λέει η Sheena Hill, τεχνικός ασφάλειας παιδιών επιβατών (CPST) με 12 χρόνια εμπειρίας. «Συγκεκριμένα, εάν το κάθισμα του αυτοκινήτου δεν έχει εγκατασταθεί με ασφάλεια, η επιπλέον αναπήδηση δεν είναι καλή για το κάθισμα του αυτοκινήτου».

Θέλεις να είσαι ένας χαρούμενος γονιός; Κόψε αυτές τις 3 κακές συνήθειες

Η Hill λέει επίσης πως δεν έχει πειστεί ότι ο γονιός μπορεί να διασφαλίσει ότι το παιδί κάθεται σωστά κι έχει δεθεί σωστά από τη θέση αυτή. Οι γονείς επιπλέον πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν ρίχνουν το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Επομένως όπως είδες το βίντεο αυτό, καλό θα ήταν να το ξεχάσεις, για την ασφάλεια του παιδιού σου. Καλύτερα να βγεις από το αμάξι με κράμπες μέχρι να το δέσεις σωστά, παρά να διακινδυνεύσεις την ασφάλειά του.