4 τρόποι για να διασκεδάσεις το παιδί σου όταν είναι άρρωστο και μένει σπίτι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 τρόποι για να διασκεδάσεις το παιδί σου όταν είναι άρρωστο και μένει σπίτι

Το να έχεις ένα άρρωστο παιδί στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δες πώς θα του φτιάξεις τη διάθεση!

Τώρα που ο καιρός έχει αλλάξει και έχουν αρχίσει τα κρύα και οι βροχές θα ξεκινήσουν και οι ιώσεις των παιδιών. Και αν ξεχάσεις για λίγο τον κορονοϊό θα θυμηθείς πως είναι πολύ δύσκολο να έχεις ένα μικρό παιδί άρρωστο στο σπίτι, με πυρετό και μπούκωμα.

Η διάθεσή του είναι συνεχώς πεσμένη, κλαίει με το παραμικρό και δεν του αρέσει σχεδόν τίποτα. Και η δική σου υπομονή αν έχεις να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα, κάποια στιγμή τελειώνει.

Υπάρχουν 4 τρόποι να διασκεδάσεις το παιδάκι σου στο σπίτι και να περάσετε μια όμορφη μέρα μαζί, έτσι ώστε να ξεχάσει κι εκείνο για λίγο πως είναι άρρωστο.

pexels andrea piacquadio 3765115

Δημιούργησε για τους δυο σας ένα μυστικό κρυσφήγετο

Τα φρούρια ή τα κρυσφήγετα είναι άνετα μέρη για να περνούν τα παιδιά την ώρα που αναρρώνουν. Ρίξε κουβέρτες πάνω από καρέκλες ή δημιουργήστε μια σκηνή σε μια γωνία. Γέμισε τον χώρο με έναν υπνόσακο, μαξιλάρια, αγαπημένα λούτρινα ζώα, λάμπα κάμπινγκ ή φακό για παιδιά και μερικά βιβλία ή παιχνίδια. Θα ηρεμήσει και θα γίνει η αγαπημένη του γωνία.

Παίξτε νοσοκομείο

Όταν το μικρό σου είναι άρρωστο χρειάζεται στοργή, αγάπη και παρέα. Φτιάξε του τη διάθεση παίζοντας νοσοκομείο. Δημιουργήστε ένα νοσοκομείο για κούκλες ή ζωάκια και άφησε το παιδί σου να παίξει τον γιατρό, εξετάζοντας τους ασθενείς, και μοιράζοντας γάζες και τραυμαπλάστ.



Κάντε spa στο σπίτι

Κάνε ένα ζεστό ντους το μικρό σου και άφησε το να μείνει μέσα στον ατμό του νερού για 15 λεπτά. Ο ζεστός, υγρός αέρας θα βοηθήσει στην ανακούφιση του βήχα και θα καταπραΰνει τη μύτη και τους πνεύμονες. Επιπλέον, οι ομιχλώδεις καθρέφτες είναι υπέροχοι καμβάδες για τον μικρό ζωγράφο σου για να κάνει τα σχέδια που θέλει.

Το έξυπνο κόλπο ενός μπαμπά για να βάζει το παιδί στο αυτοκίνητο έγινε viral στο TikTok

Κάντε έναν μικρό περίπατο

Σίγουρα, είναι δελεαστικό να μείνεις στο κρεβάτι όλη την ημέρα, αλλά όσο το παιδί σου είναι άνετο και δεν έχει πυρετό, ένας σύντομος περίπατος μπορεί να κάνει θαύματα για να απαλλαγεί από τον βήχα και να κυκλοφορήσει το αίμα.