Θα έχουμε κλάματα αυτά τα Χριστούγεννα! Πού πήγαν τα παιχνίδια

Μαρία Ροδίτη
Θα έχουμε κλάματα αυτά τα Χριστούγεννα! Πού πήγαν τα παιχνίδια

Μήπως να μην ψάξεις τελευταία στιγμή να πάρεις δώρο στα παιδιά σου;

Τα Χριστούγεννα δεν είναι και τόσο μακριά όσο νομίζεις! Δυο μήνες απέχουν και ήδη τα καταστήματα έχουν αρχίσει να στολίζουν. Σε λίγες μέρες κάθε γωνιά του κόσμου θα μπει σε Christmas mood και… το παιδί σου θα αρχίζει να ζητά τα δώρα του και τα παιχνίδια του, όπως κάθε χρόνο.

Ή μήπως έχει αρχίσει ήδη; Αναμενόμενο και καθόλου παράλογο και αυτό. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να αρχίσεις από τώρα να ψάχνεις τα παιχνίδια που θα κάνεις στο μικρό σου ή καλύτερα να τα αγοράσεις τώρα; Δεν είμαι καθόλου υπερβολική (αν αυτό σκέφτεσαι)!

10 diy δραστηριότητες με πολύ fan που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους (video)

Τελευταία στιγμή; Δεν θα βρεις αυτό που ψάχνεις

Οι ελλείψεις κατά την περίοδο των γιορτών δεν είναι κάτι καινούριο. Σχεδόν κάθε χρόνο όποιο παιχνίδι ή κονσόλα είναι super-hot, αυτόματα είναι και σε έλλειψη.

Φέτος, ωστόσο, οι ελλείψεις αυτές ίσως να είναι ακόμα πιο έντονες λόγω κωλυμάτων που δημιουργεί ο κορονοϊός! Γιατί; Θα σου εξηγήσω.

Τα περισσότερα παιχνίδια και ηλεκτρονικά κατασκευάζονται στην Ασία, αλλά τα σημεία συγκέντρωσης στα λιμάνια καθυστερούν τις παραδόσεις, ενώ τα έξοδα αποστολής έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

https://www.instagram.com/p/CVKlQcrqjLv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σκέψου ότι «το κόστος αποστολής εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας από περίπου 3.500 $ σε πάνω από 20.000 $», λέει ο Jonathan Gold, αντιπρόεδρος της αλυσίδας εφοδιασμού και της τελωνειακής πολιτικής της Ασιατικής Ομοσπονδίας Λιανικής.

Αυτό το κόστος, λοιπόν, αυτόματα μεταφέρεται και στους καταναλωτές, καθώς τα παιχνίδια διατίθενται στην αγορά σε πολύ υψηλότερες τιμές όσο φτάνουμε προς τα Χριστούγεννα.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πιθανότητα έλλειψης κάποιων παιχνιδιών… μήπως να σε έβαζε σε εγρήγορση και να προμηθευόσουν τώρα τα δώρα του παιδιού σου;

«Εάν υπάρχει ένα ειδικό παιχνίδι ή κάτι πολύ συγκεκριμένο που οι γονείς ψάχνουν πραγματικά, ας το αγοράσουν τώρα», λέει ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Tom’s Toys.

via GIPHY

Μη σε πιάνει πανικός

Ψυχραιμία! Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να σε πιάνει πανικός, γιατί… θα καταλήξεις να χαλάς στα παιχνίδια του παιδιού σου όλο το οικογενειακό budget για τα Χριστούγεννα.

Τι να κάνεις, λοιπόν; Η λύση είναι το πρόγραμμα, είτε είσαι fan αυτού, είτε όχι. Κάτσε από τώρα και κάνε τον προϋπολογισμό των Χριστουγέννων. Υπολόγισε κυριολεκτικά όλα όσα θα χρειαστείς στις γιορτές. Δώρα για συγγενείς και φίλους, τα έξοδα των εορταστικών τραπεζιών, είδη διακόσμησης, ταξίδια και… δες πού χωρά και κάποιο παιχνίδι για τα παιδιά σου.



Μόνο έτσι θα μπορέσεις να τα… κουμαντάρεις όλα και όλοι στην οικογένεια να είναι ευτυχισμένοι. Όχι τίποτα άλλο! Για να περάσετε γιορτές χωρίς μούτρα και γκρίνιες.

Οι εναλλακτικές λύσεις

Κι αν… δεν ξέρεις τι παιχνίδι θέλει το μικρό σου ή δεν έχεις καταφέρει να το «ψαρέψεις», υπάρχουν εναλλακτικές.

Η πρώτη λύση είναι να διαλέξεις κλασικά παιχνίδια, που λατρεύουν όλα τα παιδιά. Επιτραπέζια, υλικά για χειροτεχνίες και τουβλάκια είναι μόνο μερικές από τις επιλογές σου. Η άλλη λύση; Τα χειροποίητα δώρα. Σκέψου τι θέλεις να φτιάξεις, βρες τα υλικά και δημιούργησε για να εντυπωσιάσεις το παιδάκι σου.



Και οι εμπειρίες είναι ένα μεγάλο δώρο, όμως. Μην το ξεχνάς αυτό.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Illinois στο Σικάγο, τα παιδιά 3-12 ετών προτιμούν τα χειροπιαστά δώρα. Οι έφηβοι, όμως, προτιμούν να τους χαρίσεις απλόχερα εμπειρίες. Κάντε πράγματα μαζί, δραστηριότητες, γυμναστική, πηγαίνετε για ψώνια ή για φαγητό. Οι teens θυμούνται όλο και περισσότερο όσο μεγαλώνουν.

Όλοι μας, άλλωστε, στο τέλος της ημέρας έχουμε να θυμόμαστε τις όμορφες και χαρούμενες στιγμές που περνούσαμε με τους γονείς μας. Γιατί, λοιπόν, να μην κάνεις κι εσύ αυτό το τόσο μεγάλο δώρο στα δικά σου παιδιά;