Οδηγός αγορών για νονές και μαμάδες: Έξι πασχαλινά δωράκια που κάθε παιδί θα εκτιμήσει

Οδηγός αγορών για νονές και μαμάδες: Έξι πασχαλινά δωράκια που κάθε παιδί θα εκτιμήσει

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Πάσχα είναι μία γιορτή για την οποία ανυπομονούν τα μικρά μας.

Όχι μόνο επειδή έχουν τη δυνατότητα να απέχουν από τις σχολικές υποχρεώσεις και να απολαύσουν ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού και ξεκούρασης, αλλά διότι ξέρουν πως θα λάβουν πολλά πασχαλινά δωράκια από διαφορετικούς παραλήπτες. Και φυσικά, είτε είμαστε οι μαμάδες, είτε οι νονές τους, δεν μπορούμε να μην τους κάνουμε το χατίρι. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ξεκινάμε το ψάξιμο, ώστε μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε ανακαλύψει το ιδανικό πασχαλινό δώρο που θα τα ενθουσιάσει. Το ζήτημα είναι, βέβαια, ότι αυτή η αναζήτηση, δεν είναι πάντα εύκολη.

Ακριβώς επειδή τους έχουμε χαρίσει πολλά δώρα στο παρελθόν, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρες ποιο είναι το πασχαλινό δώρο, το οποίο θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά τους. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, ώστε να είμαστε σίγουρες για την επιλογή μας; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία λίστα με συμβουλές και προτάσεις, η οποία θα μας βοηθήσει να καταλήξουμε στην ιδανική επιλογή πασχαλινού δώρου για τα μικρά μας ή τα βαφτιστήρια μας. Λαμβάνοντας υπόψη μας κάποια κριτήρια και κυρίως, έχοντας στο μυαλό μας τι θα είναι ωφέλιμο και συνάμα διασκεδαστικό για τον μικρό παραλήπτη, είναι σίγουρο πως θα επιλέξουμε το καλύτερο πασχαλινό δώρο!

Χαρίζουμε στο παιδί ένα δώρο που ενισχύει τη συναισθηματική του ανάπτυξη

Κακά τα ψέματα. Κάθε παιδί που κρατά στα χέρια του ένα γιορτινό πακέτο, την ίδια στιγμή εύχεται από μέσα του να κρύβει κάποιο παιχνίδι. Ποιο είναι όμως, το παιχνίδι που θα κρατήσει ζωντανό αυτόν τον αρχικό ενθουσιασμό ενός παιδιού; Φυσικά, ένα παιχνίδι που μπορεί να συντροφεύει το παιδί σε κάθε φανταστικό «ταξίδι» που θα σκαρφιστεί, ενώ συγχρόνως, θα του επιτρέπει να αξιοποιεί ωφέλιμα τον χρόνο του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως παιχνίδια όπως τα μωρά, οι κούκλες ή τα λούτρινα αρκουδάκια, έχουν καταφέρει να αντέξουν στον χρόνο, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές. Διότι είναι αυτά που αφήνουν το παιδί να καλλιεργήσει τη συναισθηματική του νοημοσύνη και να αναπτύξει ικανότητες όπως η ενσυναίσθηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr