5 fun πασχαλινές δραστηριότητες για εσένα και τα παιδί

5 fun πασχαλινές δραστηριότητες για εσένα και τα παιδί

Δημιουργικές ιδέες για τον ελεύθερό σας χρόνο.

Χωρίς να προλάβουμε να το συνειδητοποιήσουμε, μετράμε ήδη αντίστροφα για το φετινό Πάσχα. Μικροί και μεγάλοι περιμένουμε πώς και πώς λίγες ημέρες διακοπών για να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε και να περάσουμε λίγο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά.

Καθημερινά οι εργαζόμενες μητέρες παλεύουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και συχνά δεν διαθέτουν όσες στιγμές θα ήθελαν με τα μικρά τους. Οι πασχαλινές διακοπές αποτελούν ευκαιρία για να παίξεις με το παιδί, να μαγειρέψετε, να γελάσετε και να έρθετε πιο κοντά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περάσουν τα παιδιά την ώρα τους ευχάριστα και δημιουργικά, μακριά από την τηλεόραση και τις οθόνες.

Αν δουλεύεις πολύ υπάρχουν 5 τρόποι για να περνάς περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου

Οι καλύτερες ιδέες για να απασχολήσεις τα παιδιά- 5 προτάσεις

paidi_pasxa.jpg

Καλό είναι να προετοιμαστούμε κατάλληλα και έγκαιρα ώστε να οργανώσουμε μερικές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι που θα φέρουν χαμόγελο στα χείλη των παιδιών και θα τα κρατήσουν απασχολημένα με κάτι δημιουργικό.

- Διακόσμηση αυγών

Αντί να βάψετε τα κλασικά κόκκινα αυγά διακοσμήστε τα με glitter, χρώμα ή ό,τι άλλο θέλουν τα παιδιά σου. Αγόρασε υλικά χειροτεχνίας και άφησέ τα να αυτοσχεδιάσουν.

- Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού

Κρύψε μερικά παιχνίδια ή σοκολατένια αυγά στον κήπο και βάλε τα παιδιά να τα ψάξουν.

- Φύτεμα λουλουδιών

Αν έχετε κήπο ή αυλή μπορείτε άνετα να φυτέψετε μικρά γλαστράκια ή λουλούδια. Είναι άκρως δημιουργική δραστηριότητα ενώ παράλληλα θα ομορφύνει τον χώρο σου.

- Ψήσιμο πασχαλινών κουλουριών

Βάλε τα παιδιά στην κουζίνα για να γίνουν οι μικροί σου βοηθοί. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλούρια για όλη την οικογένεια και διασκεδάστε μαγειρεύοντας.

Υλικά: 300 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά, μεσαία
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
50 γρ. κονιάκ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
50 γρ. γάλα
1 πρέζα αλάτι
γαρίφαλα, για τα μάτια
1 κρόκο, αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, βάζουμε ένα ένα τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, το κονιάκ και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το μισά στερεά υλικά στο μίξερ, το γάλα, το αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, βάζουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια πλάθουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη. Τα κουλουράκια που θα φτιάξουμε θα έχουν το σχήμα από λαγουδάκια. Κόβουμε ένα κομμάτι 30 γρ. πλάθουμε σε λωρίδα και τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε το σώμα από τα λαγουδάκια. Κόβουμε ένα κομμάτι 15 γρ. το πλάθουμε σε μικρή λωρίδα και τυλίγουμε σε σχήμα ψαριού. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε το κεφάλι από τα λαγουδάκια. Βάζουμε ένα γαρίφαλο για να φτιάξουμε το μάτι.

Κόβουμε ένα κομμάτι 3 γρ. και το πλάθουμε σε μπαλάκι. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε την ουρά από τα λαγουδάκια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη τη ζύμη. Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε ταψιά με λαδόκολλα, αλείφουμε με το αυγό αραιωμένο με το νερό και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

- Πασχαλινή ζωγραφική

Αγόρασε νέα μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους και ξυλομπογιές για να φτιάξετε πασχαλινές ζωγραφιές που θα κορνιζάρετε αργότερα στον τοίχο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com