Αν δουλεύεις πολύ υπάρχουν 5 τρόποι για να περνάς περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου

Μαρία Ροδίτη
Αν δουλεύεις πολύ υπάρχουν 5 τρόποι για να περνάς περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου

Λίγος περισσότερος ποιοτικός χρόνος με το παιδί σου θα συμβάλει σημαντικά στη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή του.

Για τη σύγχρονη γυναίκα και μητέρα η καθημερινότητα είναι πολύ απαιτητική. Αν, μάλιστα, είσαι και εργαζόμενη το πράγμα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Δουλειά, deadlines, meetings, υποχρεώσεις του σπιτιού, κίνηση στον δρόμο… Σίγουρα όλα αυτά τα βιώνεις καθημερινά και αναρωτιέσαι «πότε θα δω λίγο περισσότερο τα παιδιά μου;».

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι μανούλες έχουν αυτήν την «εσωτερική πάλη» και προσπαθούν να βρίσκουν χρόνο για να περνούν με τα παιδιά τους. Γιατί ας μη λέμε ψέματα! Ο ποιοτικός χρόνος γονιού-παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Μόνο θετικό αντίκτυπο έχει στην ψυχοσύνθεσή του.

Έγινες πρόσφατα μαμά; 5 πολύτιμα tips για εσένα!

Αν, λοιπόν, κι εσύ τα έχεις βρει… λίγο μπαστούνια και προσπαθείς να γίνεις χίλια κομμάτια για να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερο με τα παιδιά σου, δες παρακάτω μερικά tips που ίσως και να σε βοηθήσουν. Και πάνω από όλα ηρέμησε! Τα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν και οι γονείς τους είναι καλά.

Πώς θα βρεις χρόνο για να είσαι περισσότερες ώρες μαζί με το παιδί σου

Φτιάξε οικογενειακό ημερολόγιο

Όχι, όμως, ένα ημερολόγιο στο οποίο θα έχεις γράψει μέσα τις δικές σου υποχρεώσεις. Μιλάμε για ένα ημερολόγιο στο οποίο θα έχεις σημειώσει και τις δραστηριότητες του παιδιού σου και τις υποχρεώσεις του συζύγου σου, ώστε να μπορείς να φτιάχνεις ένα σωστό πρόγραμμα με τις ώρες που μπορείτε να είστε όλοι μαζί.

family

Κάνε δουλειές στο σπίτι μαζί με το μικρό σου

Φυσικά και δεν εννοούμε να ξεκινήσει το παιδί σου τη… φασίνα. Αλλά γιατί να μην πλένετε παρεούλα τα πιάτα; Ή να πάτε όλοι μαζί να πετάξετε τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων;

Δημιούργησε μια ρουτίνα διαβάσματος μαζί με το παιδί σου

Καθορίστε μαζί μια συγκεκριμένη ώρα κατά την οποία θα ελέγχεις το διάβασμα του παιδιού σου, θα το βοηθάς στις ασκήσεις του και στην αποστήθιση της ιστορίας ή των θρησκευτικών, για παράδειγμα.

Κάνε γυμναστική μαζί με το παιδί σου

Σου αρέσει το pilates, η yoga ή το κολύμπι; Γιατί να μη γυμναστείς παρέα με το παιδί σου; Και οι δυο θα φροντίσετε για την καλύτερη φυσική σας κατάσταση, αλλά και θα περάσετε έτσι ποιοτικό χρόνο μαζί.



Όλα… στη θέση τους

Να επιμένεις στον κανόνα της τακτοποίησης του σπιτιού. Όταν όλα είναι στη θέση τους δεν θα σπαταλάς χρόνο για να βρεις τα κλειδιά σου, ή εκείνο το λευκό τζιν που φόρεσες την προηγούμενη εβδομάδα. Κι έτσι δεν θα καθυστερείς στα ραντεβού σου και κατ’ επέκταση να επιστρέψεις στο σπίτι σου και να δεις τα παιδιά σου. Μπορεί να σου φαίνεται αμελητέο, αλλά δεν είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Olivia Munn μιλάει για την επιλόχειο κατάθλιψη και «σπάει» το ταμπού της ψυχικής υγείας

Ένα μικρό παιδί στην Ουκρανία με δάκρυα στα μάτια ζητάει το αυτονόητο