Όχι στα DVD, ναι στη χαρτοκοπτική!

Όχι στα DVD, ναι στη χαρτοκοπτική!

Μπορεί να αποτελεί την εύκολη λύση, σίγουρα όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο για το παιδί σας να είναι κολλημένο σε μια οθόνη.

Επειδή μία Queen προτιμά να μην αφήνει το παιδί της να βλέπει dvd με τις ώρες, εμείς σας προτείνουμε μερικούς τρόπους να το απασχολήσετε δημιουργικά, περνώντας ευχάριστα το χρόνο σας μαζί του.

Μία old time classic δραστηριότητα που κάθε παιδί λατρεύει είναι η χαρτοκοπτική. Είναι πραγματικά μαγικό για τα παιδιά όταν κατορθώνουν και μετατρέπουν ένα απλό κομμάτι χαρτί σε κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά βιβλία με οδηγίες για το πώς θα κατασκευάσετε από την πιο απλή μέχρι την πιο περίπλοκη χειροτεχνία, όπως σαΐτες, βαρκούλες, καπέλα και μάσκες.

Ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο είναι το ίντερνετ, όπου θα μπορέσετε να βρείτε οδηγίες κατασκευής ακόμη και για origami. Αυτή είναι η περίφημη ιαπωνική τέχνη χειροτεχνίας, η οποία είναι μεν περισσότερο περίπλοκη και συστήνεται για επιδέξια ή μεγαλύτερα παιδιά, αποτελεί δε έναν εξαιρετικό τρόπο απασχόλησης, με πραγματικά αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Πιάστε τα χαρτιά και τα ψαλίδια, λοιπόν, και αφήστε το παιδί σας ν' ανακαλύψει τον καλλιτέχνη μέσα του!