Γρήγορες και θρεπτικές συνταγές για τις μέρες που φιλοξενείς τους φίλους των μικρών σου στο σπίτι

Γρήγορες και θρεπτικές συνταγές για τις μέρες που φιλοξενείς τους φίλους των μικρών σου στο σπίτι

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μου προκαλέσει αναστάτωση μέσα στη μέρα, αυτό είναι σίγουρα κάποια απρόβλεπτη αλλαγή στο πρόγραμμά μου.

Βλέπεις, όπως κάθε εργαζόμενη μητέρα, έτσι και εγώ μετράω τις ώρες της ημέρας σε υποχρεώσεις εντός και εκτός γραφείου, προσπαθώντας να τα προλάβω όλα και να είμαι συνεπής στους ρόλους που έχω αναλάβει.

Παρόλα αυτά, όσο απαιτητική και αν είναι η καθημερινότητά μου, φροντίζω πάντα να «ξεκλέβω» χρόνο, ώστε να ετοιμάζω στα μικρά μου ένα λαχταριστό γεύμα, το οποίο θα τους προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Διότι μπορεί ο χρόνος να μην είναι πάντα με το μέρος μου όμως, γνωρίζω τη μεγάλη αξία που έχει ένα σπιτικό φαγητό για τα παιδιά που διανύουν τα τρυφερά στάδια της ανάπτυξης.

Τι γίνεται, βέβαια, τις φορές που τα παιδιά αποφασίζουν -χωρίς να ενημερώσουν εγκαίρως τη μαμά- να καλέσουν τα φιλαράκια τους στο σπίτι μετά το σχολείο και κάπως έτσι, οι μερίδες από δύο γίνονται τέσσερις ή πέντε; Άραγε, τι μπορεί να κάνει μία μαμά όταν πέφτει στο «τραπέζι» η πρόταση για ένα παιδικό πάρτι της τελευταίας στιγμής;

Για να είμαι ειλικρινής, βρέθηκα αρκετές φορές αντιμέτωπη με αυτές τις απρόσμενες εκπλήξεις και χρειάστηκε να αλλάξω το πρόγραμμά μου και να τρέξω στην κουζίνα. Μην θέλοντας να περιορίσω τα μικρά μου, να τους χαλάσω τη χαρά ή να αγχωθώ ξανά όμως, αναρωτήθηκα τι θα μπορούσα να κάνω, ώστε την επόμενη φορά που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, να ήμουν προετοιμασμένη.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr