Οι ερωτήσεις για τα παιδιά που έπρεπε πραγματικά κάνουμε στην Demy

Πατούλια Κατερίνα
Οι ερωτήσεις για τα παιδιά που έπρεπε πραγματικά κάνουμε στην Demy

Το αν σκέφτεται να κάνει παιδιά, είναι η μόνη ερώτηση που δεν χρειαζόταν να κάνουμε στη Demy! 

H ιστορία λογικά σου είναι γνωστή. Είσαι παντρεμένη ή σε ηλικία που το περιβάλλον σου θεωρεί κατάλληλη για τεκνοποίηση και ξεκινάει αυτή η φανταστική ερώτηση: «Πότε με το καλό ένα παιδάκι; Το σκέφτεσαι να γίνεις μαμά»;

Κάπως έτσι την πάτησε και η τραγουδίστρια Demy που πολύ αγαπώ και την ίδια και τα τόσες χιλιάδες καλοκαίρια, που γλιστρούν μέσα στα δυο σου χέρια.

Η Demy βρέθηκε σε συναυλία, οι δημοσιογράφοι ανέλαβαν τον ρόλο της θείας από το χωριό και την ρώτησαν αρχικά αν είναι σε σχέση και αν σκέφτεται να γίνει μαμά.

«Είναι μια συνειδητή απόφαση να μη μιλάω εκεί έξω για τα προσωπικά μου. Δεν είναι κακό φυσικά. Δεν κάνω προσπάθεια ούτε προς τη μία κατεύθυνση, ούτε προς την άλλη… Μη ρωτάς τις γυναίκες γιατί δεν έχουν κάνει ακόμα παιδί. Μπορεί να υπάρχουν πράγματα, που δεν τα ξέρεις. Γενικά είναι κάτι που θέλω να κάνω στη ζωή μου κι η οικογένεια και τα παιδιά, οπότε δεν ξέρω. Νιώθω ακόμα μικρή, αν και δεν είμαι»,είπε η Demy, την οποία περίμενε μια ακόμα έκπληξη.

Με αφορμή τις δηλώσεις της, στις οποίες καθόλου έξαλλη δεν ήταν, τα μίντια (ορισμένα τουλάχιστον) την αποκάλεσαν έξαλλη με την ερώτηση που δέχτηκε, με την ίδια να εξηγεί με story στο Instagram:

«Πότε πια θα σταματήσουν τα μίντια να παρουσιάζουν τις γυναίκες που εκφράζουν μια άποψη σαν έξαλλες, εξοργισμένες, ενοχλημένες;».

Αλλά ας μην μείνουμε στον casual σεξισμό της μέρας, ας μιλήσουμε για το casual δράμα της μάνας , από τη θέση της οποίας θα μιλήσω εκ του ασφαλούς στη Demy για να την προετοιμάσω για όσα θα συναντήσει αν πάρει την απόφαση να γίνει μαμά.

Ερωτήσεις - φωτιά για τη Demy από αγανακτισμένες μαμάδες

Αρχικά, ας συμφωνήσουμε όλοι πως μια γυναίκα, παντρεμένη ή όχι, μικρή ή μεγάλη, έχει το δικαίωμα να ξενερώνει με τέτοιες ερωτήσεις, ειδικά τώρα που μιλάμε όσο ποτέ για τη γυναικεία ενδυνάμωση και είναι πιθανό να βιώνει τον δικό της γολγοθά στα προσωπικά της, στην γονιμότητά της, στον δρόμο της να γίνει μαμά.

demy_official_284987938_3684625155097934_563467770028563390_n.jpg

Αν πάρουμε έπειτα ως δεδομένο πως όντως έχουμε απέναντί μας μια Demy ή μια Σοφία ή μια Ευτυχία που θέλει να κάνει παιδιά, υπάρχουν άλλα ερωτήματα που πρέπει να κάνουμε στην Ελλάδα του 2022 για τα παιδιά.

Για παράδειγμα, έχεις σκεφτεί ποιος θα προσέχει τα παιδιά αν εσύ πρέπει να γυρίσεις στη δουλειά; Γιατί ψάχνω λύση για το κενό 16 Ιουνίου με 20 Ιουνίου, από τη στιγμή που τελειώνουν τα σχολεία μέχρι τη στιγμή που ανοίγουν τα καλοκαιρινά camp και πρέπει να κάνω τάμα στην Τήνο για να βρω πώς και πού και με ποιόν θα απασχολήσω τα παιδιά μου.

Έχεις Demy μου παππούδες και γιαγιάδες και θείες και ένα ολόκληρο χωριό να συνδράμει αν η δασκάλα του παιδιού αποφασίσει στις 6 το πρωί να κάνει απεργία ή να πάρει άδεια και βρεθείς έξω από το σχολείο να σου λένε ότι πρέπει να πάρεις το παιδί μαζί σου;

Έχεις ρωτήσει πόση άδεια μετά τον τοκετό δικαιούται στην Ελλάδα ένας ελεύθερος επαγγελματίας όπως εσύ, που είσαι τραγουδίστρια και πόσο εύκολο θα είναι να βρεις δουλειά μετά την απόκτηση του παιδιού;

Έχεις αναρωτηθεί πόσοι θα σε κράξουν που γύρισες νωρίς στη δουλειά σου ή που πήγες ταξίδι ή που φόρεσες κάτι σέξι ξανά στην πίστα ή στο ταξίδι – βλέπε Μπόμπα;

Ή μήπως θα απέχεις όσο εσύ θεωρείς σημαντικό για να μεγαλώσει το παιδί σου, κινδυνεύοντας να σου πουν πως παράτησες την τόσο ωραία καριέρα σου;

Είσαι έτοιμη να ακούσεις τα σχολιανά των δεύτερων και των τρίτων για το αν θήλασες πολύ ή λίγο, αν έχασες τα κιλά της εγκυμοσύνης χωρίς κανείς να σε ρωτάει αν κοιμάσαι αρκετά, αν είναι καλά οι ορμόνες σου, αν έχεις βρει τα πατήματά σου, στη νέα σου ζωή ως μαμά.

Είσαι έτοιμη να ακούσεις και τη φρασούλα, «αδερφάκι στο παιδί σας δεν θα κάνετε;», «αν δεν μπορούσες, γιατί έκανες παιδί» από εκείνους που μέχρι χτες είχαν αναλάβει τον ρόλο επιστάτη στην προσωπική σου ζωή για το αν θα γίνεις μανούλα ή όχι.