Το ταξίδι με νήπιο έχει τις δυσκολίες του αλλά με αυτά τα 4 tips δεν έχεις να αγχώνεσαι για τίποτα

Μαρία Ροδίτη
Το ταξίδι με νήπιο έχει τις δυσκολίες του αλλά με αυτά τα 4 tips δεν έχεις να αγχώνεσαι για τίποτα
Instagram: @ciaobambinotravel

Αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να ταξιδέψεις με το παιδάκι σου χωρίς ταλαιπωρία; Εδώ θα τα μάθεις όλα!

Οι διακοπές με τα παιδιά σου και όλη την οικογένεια είναι αυτό που περιμένεις κάθε χρόνο. Θέλεις, άλλωστε, να περάσεις δημιουργικό χρόνο μαζί τους, να δημιουργήσεις αναμνήσεις και, βέβαια, να ξεκουραστείς για να υποδεχθείς με φορτισμένες τις μπαταρίες σου τον χειμώνα.

Όταν, ωστόσο, έχεις στο σπίτι ένα… νήπιο όσο ευχάριστα είναι τα πράγματα άλλο τόσο απαιτητικά μπορούν να γίνουν. Το παιδί σου ήδη μιλάει και επικοινωνεί, κάνει τα δικά του και έχει άποψη, οπότε μπορεί η κούρασή σου στις διακοπές να γίνει μεγάλη. Γι’ αυτό αν είσαι από τους τελευταίους που έμειναν στην πρωτεύουσα και τώρα θα προγραμματίσεις ολιγοήμερες διακοπές, πρέπει να προσέξεις ορισμένα πράγματα. Να κάνεις σωστές επιλογές για να περάσει και το μικρό σου αλλά κι εσύ τις τέλειες καλοκαιρινές διακοπές.

5 ταξίδια με τρένο που πρέπει να κάνεις έστω και μια φορά στη ζωή σου

Τα tips για να ταξιδέψεις όσο πιο χαλαρά γίνεται με το μικρό σου

Επίλεξε τον σωστό προορισμό

Μπορεί να είναι ωραίες οι διακοπές σε ένα νησί της άγονης γραμμής όπως η Ανάφη των Κυκλάδων, όμως σίγουρα δεν είναι η σωστή επιλογή για ταξίδι με ένα νήπιο. Γιατί; Διότι τα ατυχήματα… δεν λείπουν όταν έχεις μικρό παιδί και οπωσδήποτε πρέπει να βρίσκεσαι σε ένα μέρος με μεγάλο νοσοκομείο και μέσα μεταφοράς με συχνά δρομολόγια. Έτσι, κι εσύ θα νιώθεις ασφαλής και θα περάσεις υπέροχα στις διακοπές με την οικογένειά σου.

Μη διαλέξεις ένα ταξίδι… άπειρων ωρών

Για να πας στη Ρόδο ή στην Κρήτη με πλοίο θέλεις σχεδόν μισή μέρα, ίσως και λίγο παραπάνω. Και ξέρεις ότι το παιδί σου γρήγορα θα αρχίσει την γκρίνια. Προτίμησε, λοιπόν, κοντινούς προορισμούς, ενώ αν θέλεις να επισκεφθείς κάποιο μεγάλο, μακρινό νησί, επίλεξε τη λύση του αεροπλάνου.

Βρες το σωστό κατάλυμα

Επίλεξε ένα kid-friendly κατάλυμα που να μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες του μικρού σου. Προτίμησε ένα δωμάτιο με κουζίνα, κανονικό κρεβάτι και όχι ράντσο, αλλά και άνεση χώρων. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις όταν γκρινιάζει το παιδί σου είναι να βρίσκεσαι σε στενό δωμάτιο.

taksidi_nipio.jpg

Προσάρμοσε το πρόγραμμά σου στις ανάγκες του παιδιού

Μην έχεις την πεποίθηση ότι θα πας διακοπές και θα κάθεσαι 8 ώρες στην ξαπλώστρα για tanning. Το μικρό σου, άλλωστε, δεν πρέπει τις ώρες που καίει πολύ ο ήλιος (aka 12-4) να είναι στη θάλασσα, οπότε φρόντισε να προσαρμόσεις το πρόγραμμα των διακοπών με βάση τα δικά του δεδομένα και ανάγκες.