Η Μαρία Ηλιάκη μίλησε για τον θηλασμό και είναι έμπνευση για όλες τις νέες μαμάδες

Πατούλια Κατερίνα
Η Μαρία Ηλιάκη μίλησε για τον θηλασμό και είναι έμπνευση για όλες τις νέες μαμάδες

Με αφορμή την προηγούμενη εβδομάδα αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό, η Μαρία Ηλιάκη φρόντισε να δώσει κουράγιο στις νέες μαμάδες που προσπαθούν να ταϊσουν τα μωρά τους. 

Από τη στιγμή που έγινε μαμά για πρώτη φορά, φέρνοντας στον κόσμο την κόρη της Κατερίνα, καρπό της σχέση της με τον Στέλιο Μανουσάκη, η Μαρία Ηλιάκη περιγράφει το ταξίδι της μητρότητας με τον πιο αληθινό και ανθρώπινο τρόπο.

Η παρουσιάστρια, σε κάθε κομμάτι του ταξιδιού της ως νέα μαμά, φροντίζει να λέει τη γνώμη της ως νέα μαμά, να δίνει τις συμβουλές που βοήθησαν την ίδια και να προτείνει λύσεις σε κάθε πιθανό πρόβλημα.

Η εμπειρία του θηλασμού

Αυτή τη φορά και με αφορμή την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, η Ηλιάκη μίλησε για τη δική της εμπειρία και έδωσε θάρρος και κουράγιο σε κάθε νέα μαμά που ξεκινά την προσπάθεια να θηλάσει:

https://www.instagram.com/p/ChueuWJsr29

«Αποφάσισα να θηλάσω το μωρό μου αβίαστα και χωρίς καμία πίεση από κανέναν, άκουσα μόνο το ένστικτό μου και πέρασα υπέρχοα, ναι κουράστηκα αλλά δεν με ένοιαξε γιατί το συναίσθημα ήταν υπέροχο.

Ακόμα και τώρα που έχω σταματήσει, κάποιες φορές μου λείπει πολύ. Αν εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο και δεν κατάφερες να θηλάσεις, να μην αισθάνεσαι άσχημα, και να μην επιτρέψεις να σε κρίνουν, είμαι σίγουρη ότι κάνεις για το μωρό σου το καλύτερο που μπορείς», τόνισε η Ηλιάκη.

marakiiliaki_2965745790513712991.jpg

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ηλιάκη ήταν ήδη σε διαδικασία αποθηλασμού και είχε δώσει το μυστικό που είχε μάθει στην Ελβετία.

«Έχω ένα φοβερό tip με το λάχανο. Όταν ήμουν στην Ελβετία μου το είχαν πει οι μαίες εκεί και τώρα που είμαι στη διαδικασία αποθηλασμού εδώ, μου το θύμισαν οι μαίες. Αν έχετε πρηξίματα και πόνο στο στήθος, πόσο πολύ βοηθάει το λάχανο, κομπρέσες με κρύο λάχανο, το έβαλα και είδα αποτελέσματα, ρωτήστε και τη μαία σας», είπε η Μαρία.

Δεν είναι απλά ένα γιατροσόφι αλλά αποτελεί και αντικείμενο μελέτης.

Τα φύλλα λάχανου έχουν τη δυνατότητα να καταπραΰνουν τον πόνο στις θηλές ενώ φαίνεται πως στην διαδικασία του απογαλακτισμού βοηθούν στην μείωση της ροής του γάλακτος.

Το κόλπο της Μαρίας Ηλιάκη με το λάχανο για τις μαμάδες που θηλάζουν

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν αν υπάρχει κάποιο στοιχείο μέσα στο ίδιο το φύλλο λάχανου που βοηθά στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος ή εάν η φλεγμονή φεύγει επειδή το λάχανο λειτουργεί ως κρύα κομπρέσα.

Μαζί με τη δική της εμπειρία θηλασμού, η Ηλιάκη πάντως δημοσίευσε και τις συμβουλές της ειδικού Ευτυχίας Βαρσάμη για το τι μπορεί να ακούσει μια μαμά που προσπαθεί να θηλάσει.

https://www.instagram.com/p/Cknb9rvrbuC

Τι μπορεί να άκουσε μία μαμά που δεν θήλασε και μερικές από τις απαντήσεις που θα ήθελε να πει με σιγουριά.



Ο θηλασμός έχει μόνο οφέλη για τη μητέρα και το βρέφος και για τον δεσμό τους αλλά δεν τελειώνουν ούτε ξεκινούν όλα από εκεί.

Φυσικά και ο ασφαλής δεσμός μπορεί και πάλι να αναπτυχθεί.

Ωστόσο, επειδή μεγάλο ποσοστό αυτών των μαμάδων αναδεικνύει πως δεν ενημερώθηκε σωστά για τον θηλασμό Θα πρότεινα να ενημερωθείτε εγκαίρως. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη

Επιπροσθέτως καλό θα ήταν να σταματήσουμε να ρωτάμε τις οικογένειες:
▪️ Γιατί δε θήλασαν
▪️πότε θα κάνουν άλλα παιδιά
▪️γιατί δεν έχουν κάνει ακόμα παιδιά