Το κόλπο της Μαρίας Ηλιάκη με το λάχανο για τις μαμάδες που θηλάζουν

Πατούλια Κατερίνα
Το κόλπο της Μαρίας Ηλιάκη με το λάχανο για τις μαμάδες που θηλάζουν

Η Μαρία Ηλιάκη είναι στη φάση του απογαλακτισμού με την κόρη της και αποκάλυψε το κόλπο που την βοηθούσε και στον θηλασμό και το οποίο πρότειναν και οι μαίες της.

Στη διαδικασία αποθηλασμού βρίσκεται η Μαρία Ηλιάκη, η οποία θήλασε αποκλειστικά την κόρη της από τη στιγμή που η μικρή ήρθε στον κόσμο.

Η Μαρία που συνεχίζει κανονικά τις εμφανίσεις της κάθε Σαββατοκύριακο στο Τι λες Τώρα στο Mega, αποκάλυψε το κόλπο ανακούφισης των θηλών που έχουν πληγωθεί στον θηλασμό, ενώ με το ίδιο μυστικό μπορούν να βοηθηθούν και οι μητέρες που βρίσκονται στη φάση του αποθηλασμού όπως η ίδια.

Το κόλπο με τα φύλλα λάχανου στο στήθος

Δεν είναι απλά ένα γιατροσόφι αλλά αποτελεί και αντικείμενο μελέτης.

Τα φύλλα λάχανου έχουν τη δυνατότητα να καταπραΰνουν τον πόνο στις θηλές ενώ φαίνεται πως στην διαδικασία του απογαλακτισμού βοηθούν στην μείωση της ροής του γάλακτος.

«Έχω ένα φοβερό tip με το λάχανο. Όταν ήμουν στην Ελβετία μου το είχαν πει οι μαίες εκεί και τώρα που είμαι στη διαδικασία αποθηλασμού εδώ, μου το θύμισαν οι μαίες. Αν έχετε πρηξίματα και πόνο στο στήθος, πόσο πολύ βοηθάει το λάχανο, κομπρέσες με κρύο λάχανο, το έβαλα και είδα αποτελέσματα, ρωτήστε και τη μαία σας», είπε η Μαρία.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν αν υπάρχει κάποιο στοιχείο μέσα στο ίδιο το φύλλο λάχανου που βοηθά στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος ή εάν η φλεγμονή φεύγει επειδή το λάχανο λειτουργεί ως κρύα κομπρέσα.



Πώς θα το κάνεις σωστά:

Τοποθετείς το λάχανο στο ψυγείο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το πράσινο και το κόκκινο λάχανο αλλά το δεύτερο μπορεί να αφήσει λεκέδες. Αν θέλεις να έχεις έτοιμο το λάχανο στο ψυγείο, πέταξε τα εξωτερικά φύλλα και πλύνε τα υπόλοιπα φύλλα ξεχωρίζοντάς τα. Στέγνωσέ τα καλά για να φύγει η υγρασία και αποθήκευσέ τα αεροστεγώς στο ψυγείο.

Μπορείς να πλύνεις τα φύλλα τη στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσεις με κρύο νερό και θέλουμε τα φύλλα να είναι απαλλαγμένα από ακαθαρσίες, χώμα και φυτοφάρμακα, οπότε στόχευσε σε λάχανο βιολογικής καλλιέργειας.
Τοποθέτησε τα φύλλα απευθείας στο πονεμένο στήθος και αφαίρεσέ τα μόλις ζεσταθούν ή σε 20 λεπτά γιατί είναι πιθανό να μειώσουν τη ροή του γάλακτος. Εννοείται πως τα πετάς μετά τη χρήση.

Μην το βάλεις μόνο στο στήθος, κατανάλωσε το υπόλοιπο που θα περισσέψει.


https://www.instagram.com/p/CQsvbdhrUuH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ!

5 celebrity μαμάδες που μας ενέπνευσαν το 2021

Μπισκότα θηλασμού: Το νέο trend για περισσότερη ροή γάλακτος