Μπουκωμένη μυτούλα στα μωρά: Άμεση ανακούφιση χωρίς πόνο και κλάματα

Μπουκωμένη μυτούλα στα μωρά: Άμεση ανακούφιση χωρίς πόνο και κλάματα

Η μπουκωμένη μυτούλα στα μωρά μας είναι μια από τις πιο συχνές και ταυτόχρονα πιο οδυνηρές καταστάσεις που ζούμε ως νέες μανούλες. Βλέπουμε τα μικρά μας να δυσανασχετούν, να ταράζονται και να είναι ανήσυχα, καθώς δεν μπορούν ούτε να θηλάσουν ή να πιουν το γάλα τους από το μπουκάλι τους, ούτε να κοιμηθούν.

Ουσιαστικά κι εμείς νιώθουμε ανήμπορες να τα βοηθήσουμε, καθώς τις περισσότερες φορές που επιχειρούμε να αγγίξουμε την περιοχή για να την ανακουφίσουμε με τους κλασικούς τρόπους, εκείνα ωρύονται φοβισμένα και αρνούνται να συνεργαστούν.

Γνωρίζοντας όμως καλά πως οι επιπλοκές από βουλωμένες μύτες των μωρών ενδέχεται να είναι πολύ σοβαρές, προχωράμε σε όποια επιλογή κρίνουμε αποτελεσματικότερη και ζούμε – κάθε φορά – μια από τις πιο δυσάρεστες οπτικές της μητρότητας: Προσπαθούμε να ακινητοποιήσουμε το μικρό επί ώρα, να καθαρίσουμε τη μύτη είτε με πλύσεις, είτε με άλλες μεθόδους και πολλές φορές αισθανόμαστε πως αντί για καλό, κάνουμε τελικά κακό στο μωράκι μας που σπαράζει καθώς περνά μια άβολη, άγνωστη και ταραχώδη εμπειρία.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr