Πόσο αυστηροί πρέπει να είναι οι γονείς με τα παιδιά τους;

Πόσο αυστηροί πρέπει να είναι οι γονείς με τα παιδιά τους;

Τα παιδιά είναι πηγή χαράς, αλλά η πειθαρχία είναι καλό να ασκείται.

Η γαλήνη και ηρεμία είναι αυτό που επιζητούν όλοι μέσα σε μια οικογένεια. Δυστυχώς όμως, αυτό δεν είναι εφικτό να συμβαίνει συνέχεια. Κάποιες εντάσεις ανάμεσα στον γονιό και στο παιδί είναι αναπόφευκτο να συμβούν και εκεί υπάρχει το ερώτημα πόσο αυστηρός οφείλει να είναι ο κηδεμόνας, προκειμένου να διατηρήσει ένα ισορροπημένο και αρμονικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα σχετικά αυστηρό περιβάλλον τείνουν να αναπτύξουν ικανότητες όπως η εργατικότητα και η αυτοπειθαρχία, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν στη ζωή τους. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η άποψη ότι τα παιδιά αυτά βγαίνουν συμπλεγματικά και με τραύματα, ενώ προτιμότερο θα ήταν η διαπαιδαγώγηση να γίνεται με πιο χαλαρό και χαρούμενο τρόπο καθώς αυτό θα κάνει και τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλή και ευτυχισμένα.

Ο συνδυασμός αγάπης και πειθαρχίας είναι το ζητούμενο μέσα στην οικογένεια. Οι ισορροπίες είναι λεπτές αλλά όταν υπάρχει ζεστασιά και ψυχραιμία όλα είναι εφικτά.