Πώς μπορεί να γίνει ποιοτικός ο χρόνος που περνάω με το παιδί μου μπροστά στο κινητό

Πώς μπορεί να γίνει ποιοτικός ο χρόνος που περνάω με το παιδί μου μπροστά στο κινητό

Πριν γίνω μητέρα διάβαζα για τα «low media children» και το πώς γίνεται να μεγαλώσω ένα παιδί χωρίς τηλεόραση και social.

Αφού έγινα κατάλαβα πως οι οθόνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, άρα και της μικρής μου. Γι΄αυτό δεν πρέπει να τις αποκλείσω, πρέπει απλά να είναι «οι καλύτερες».

Είμαστε ό,τι τρώμε, ό,τι καταναλώνουμε και ό,τι βλέπουμε. Γιατί ως γνήσιοι Millennials έχουμε μάθει να ζούμε πλήρως εναρμονισμένοι στο digital περιβάλλον, έχουμε μάθει να διαβάζουμε τις ειδήσεις το λεπτό που συμβαίνουν, να εξερευνούμε τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης και φυσικά να απολαμβάνουμε κάθε πτυχή της τεχνολογικής εξέλιξης τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο και στον προσωπικό μας χρόνο. Οι οθόνες είναι παντού γύρω μας, σε tablets και smartphones και κατά συνέπεια και δίπλα στα παιδιά μας, γι’αυτό έχουμε ένα βασικό μέλημα: να βρούμε αυτές που δεν επηρεάζουν την όρασή μας ώστε να δίνουμε χωρίς τύψεις στα μικρά μας το κινητό για να δουν Peppa Pig και Paw Patrol ή για να χορέψουν στους ρυθμούς του «Clap clap song».

Eγώ βρήκα τη δική μου «σωστή οθόνη» στο νέο smarthphone TCL 40 NXTPAPER που προσφέρει κορυφαία άνεση στα μάτια και διαθέτει πιστοποίηση hardware από την TÜV για χαμηλό επιβλαβές μπλε φως. Έτσι και εγώ και η μικρή μου μπορούμε να απολαμβάνουμε τον καθημερινό χρόνο οθόνης στο τηλέφωνο, βλέποντας παιδικές σειρές και ακούγοντας τραγούδια, με μια πιο άνετη εμπειρία έγχρωμης paper-like προβολής που διατηρεί την αρχική ισορροπία χρωμάτων. Επιπλέον, ένας ενσωματωμένος αισθητήρας στην οθόνη του ΤCL 40 NXTPAPER προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης και τη θερμοκρασία χρώματος με βάση το χρόνο και το περιβάλλον για να παρέχει κατάλληλες οπτικές εμπειρίες και απαλό φως τη νύχτα. Αυτό σημαίνει πως δεν επηρεάζεται ο ύπνος της μικρής γιατί βλέπουμε την «Ωραία Κοιμωμένη» σε υποφωτισμένο περιβάλλον χαλάρωσης, σωστό για τα μάτια της λίγο πριν ξαπλώσει στο κρεββάτι της.

Η οθόνη smartphone με την πιστοποίηση TÜV χωρίς αντανακλάσεις, προσφέρει αντιθαμβωτική (anti-glare) λειτουργικότητα που επιτυγχάνεται με την δημιουργία μιας ματ υφής που μοιάζει με χαρτί, σαν και αυτό που βλέπουμε με τη μικρή στα βιβλία των παραμυθιών της. Αν αυτό δεν είναι οικειότητα στην παρακολούθηση μίας σειράς, τότε τι είναι; Σε συνδυασμό με ένα χαρακτηριστικό ανθεκτικό στις μουτζούρες δακτυλικών αποτυπωμάτων, κάνει την ανάγνωση και την προβολή πιο άνετη από ποτέ ενώ ταυτόχρονα είναι και ιδιαίτερα εύχρηστη σε εξωτερικούς χώρους. Η έγχρωμη ηλεκτρονική οθόνη συνοδεύεται από ειδικά σχεδιασμένο NXTPAPER UI, παρέχοντας στους χρήστες την ευελιξία να επιλέξουν ανάμεσα σε έγχρωμο manga ή ασπρόμαυρη εμπειρία για πιο «καλλιτεχνικές αναγνώσεις».

Με την κόρη μου διαλέγουμε συχνά την ασπρόμαυρη version όταν θέλουμε να κάτσουμε αγκαλιά στον καναπέ ένα πρωινό του Σαββάτου, να φάμε μπισκότα με σοκολάτα και να διαβάσουμε το αγαπημένο μας παιδικό αφήγημα. Αυτήν την περίοδο το «O Nόι και η Φάλαινα τον χειμώνα». Το ταξίδι του μικρού Νόι για να βρει τον μπαμπά του συγκινεί πάντα τη μικρή που θέλει να κολλάει το προσωπάκι της στην οθόνη του smartphone και να «τον ψάχνει» και εκείνη. Τουλάχιστον με τη νέα NXTPAPER τεχνολογία μπορεί να το κάνει με ασφάλεια.

Όταν η κάθε στιγμή της ημέρας μας περιστοιχίζεται από screens, προβολές και λήψεις το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναβαθμίσουμε την καθεμία από αυτές και να το κάνουμε με χαρά, συνέπεια και φυσικά τη «βοήθεια» της TCL.

1698677940300-221485595-TCL-Keimeno-Queen-(1)_html_7b35f5ef78f17e88.jpg