Βοηθήστε το παιδί σας να πετύχει στο σχολείο

Βοηθήστε το παιδί σας να πετύχει στο σχολείο

Πολύτιμες συμβουλές για να κάνετε το παιδί σας να αποδώσει το μέγιστο βαθμό.

Οι γονείς μπορεί να έχουν την καλύτερη διάθεση, αλλά δε γνωρίζουν πως να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην καθημερινότητα μιας και χρησιμοποιούν αντιπαιδαγωγικούς τρόπους. Κρατήστε κάποιες σημειώσεις για να συμβουλέψτε σωστά τα παιδιά σας προκειμένου εκείνα να έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση στο σχολείο.

- Γνωρίστε καλύτερα το παιδί σας, ανακαλύψτε την κλίση του, δείξτε κατανόηση και εμπιστοσύνη στις αδυναμίες του

- Βοηθήστε το παιδί να δει τη μάθηση ως πηγή ικανοποίησης και ως ένα διασκεδαστικό παιχνίδι

- Προσπαθήστε να αποτελείτε εσείς ένα σημαντικό πρότυπο για το παιδί σας με τον τρόπο εργασίας και την επαγγελματική σας σταδιοδρομία

- Μάθετέ του να αναλαμβάνει μια ευθύνη, επιτρέψτε του να κάνει λάθη και να μάθει από αυτή τη διαδικασία

- Συζητήστε μαζί του για θέματα γνώσεων, πάρτε μια εγκυκλοπαίδεια και μιλήστε, δείτε μαζί ειδήσεις, διαβάστε μια εφημερίδα, συζητήστε ένα εξωσχολικό βιβλίο, πηγαίνετε μαζί να δείτε μια ταινία, ένα θέατρο ή μια εικαστική έκθεση. Όλα αυτά θα διευρύνουν τους ορίζοντες του και θα οξύνουν τη σκέψη του.

- Δεν είναι κακό να μαλώνετε το παιδί σας, απλά αυτό να γίνεται με σταθερό και ήρεμο τρόπο. Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από αυτό!

Να θυμάστε πάντα πως το παιδί δεν είναι η προέκταση του εαυτού μας και πως εκείνο έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα που οφείλουμε να σεβαστούμε και να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.