Παιδικές λιχουδιές με φειδώ μέσα στις γιορτές

Παιδικές λιχουδιές με φειδώ μέσα στις γιορτές

Ωραία τα γλυκά και τα μπισκότα, αλλά ένα όριο κρίνεται απαραίτητο.

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος όπου η δίαιτα όλων ξεχειλώνει, η διατροφή γίνεται με πολύ πιο χαλαρό ρυθμό και οι θερμίδες εισβάλουν από παντού. Γλυκά, τυριά, ψωμιά και φαγητά παχυντικά σε υπερβολικές ποσότητες βρίσκονται σε όλα τα τραπέζια.

Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά, τα οποία είναι και πιο επιρρεπή από τους μεγάλους στην πρόσληψη θερμίδων, κακών λιπαρών και ζάχαρης. Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά καταναλώνουν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερες θερμίδες από τις κανονικές μέσα στα Χριστούγεννα. Το χριστουγεννιάτικο δείπνο, τα κεράσματα και άλλα παχυντικά γεύματα περιέχουν έως και 6.000 θερμίδες, ποσότητα σχεδόν τετραπλάσια από αυτήν που συνιστάται να λαμβάνει ένα μικρό παιδί κάθε μέρα.

Προσπαθήστε λοιπόν να δώσετε γλυκά στα παιδιά σας με φειδώ! Και να ετοιμάσετε τα γλυκά αυτά με αγνά υλικά που δεν επιβαρύνουν τη διατροφή. Φτιάξτε πρωτότυπες φρουτοσαλάτες, βάλτε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς στο γιορτινό τραπέζι, μαγειρέψτε γαλοπούλα αντί για χοιρινό και συνδυάστε το με πλούσιες σαλάτες (χωρίς πολύ ελαιόλαδο), προτιμήστε τα μελομακάρονα από τους κουραμπιέδες ή τις δίπλες μιας και είναι πολύ πιο υγιεινά. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά θα ευχαριστηθούν το γιορτινό τραπέζι χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση.