Φτιάξτε πατατοσφραγίδες μαζί με το παιδί σας

Φτιάξτε πατατοσφραγίδες μαζί με το παιδί σας

Πατέντες, πατέντες και πάλι πατέντες χρειάζονται προκειμένου να κρατήσετε το παιδί σας απασχολημένο δημιουργικά και ταυτόχρονα να γλυτώσετε μερικά ευρώ από την τσέπη σας που αυτόν τον καιρό σίγουρα αναστενάζει.

Ένας πολύ γλυκός τρόπος να απασχοληθούν τα παιδάκια κυρίως μικρότερης ηλικίας είναι με χειροποίητες σφραγίδες. Κόψτε μία πατάτα στη μέση και με ένα μαχαιράκι σκαλίστε σχέδια στις επίπεδες πλευρές.

Μπορείτε να φτιάξετε όσες σφραγίδες θέλετε, με κάθε είδους τρελό σχέδιο που τα παιδιά σας ενδέχεται να σας παραγγείλουν. Στη συνέχεια δώστε τους άφθονα λευκά χαρτιά και νερομπογιές μέσα στις οποίες μπορούν να βουτήξουν τις πατάτες.

Το βέβαιο είναι πως δεν θα αρκεστούν στον απλό τρόπο αποτύπωσης της σφραγίδας, αλλά θα επιδοθούν σε ξέφρενους συνδυασμούς χρωμάτων και σχεδίων, φτιάχνοντας τελικά ένα τελείως δικό τους κόσμο. Μπορείτε μάλιστα να σχεδιάσετε διαφορετικά κεφάλια, σώματα και πόδια σε κάθε σφραγίδα ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να διαμορφώσουν τις ανθρώπινες σιλουέτες που επιθυμούν, χρωματίζοντάς τες όπως αυτά θέλουν.