Η σημαντικότερη δασκάλα της ζωής του

Η σημαντικότερη δασκάλα της ζωής του

Μάθετέ τα να αγαπούν την μάθηση

Κάτι που όλες οι μαμάδες θέλουν για τα παιδιά τους είναι να αγαπάνε να μαθαίνουν. Το πάθος για μάθηση είναι πολύ διαφορετικό από την επιθυμία για καλούς βαθμούς στο σχολείο ή για την ικανοποίηση γονιών και δασκάλων. Τα άτομα που αναπτύσσουν την αγάπη τους για μάθηση από τα παιδικά τους χρόνια συνεχίζουν την διαδικασία καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους, και είναι σε όλους τους τομείς πιο ενδιαφέροντα, πιο χαρούμενα και επιτυχημένα.

Οι μαμάδες δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είστε οι σημαντικότερες δασκάλες της ζωής τους αφού το σχολείο, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, η τηλεόραση αλλά και τα βιβλία δεν αρκούν χωρίς την ενθάρρυνση και την καθοδήγησή σας. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μάθει το παιδί να εμπνέεται από την καθημερινότητα. Η μαμά μπορεί με μικρές, απλές διαδικασίες- παιχνίδια να ενθαρρύνει την σκέψη του. Την ώρα που οδηγείτε, μετρήστε μαζί τα σπίτια, τα αυτοκίνητα ενός συγκεκριμένου χρώματος, ή τα ποδήλατα που θα προσπεράσετε. Ψάξτα μαζί συγκεκριμένα γράμματα, αριθμούς ή χρώματα στο μενού του εστιατορείου όπου έχετε πάει για φαγητό. Όταν πληρώνετε σε αυτόματους πωλητές αναψυκτικών και σνακς, κρατήστε τα ψιλά στην χούφτα σας και εξηγείστε του τις διαφορές στην αξία του κάθε νομίσματος.

Δώστε του κίνητρα και περάστε του το μήνυμα ότι η μάθηση είναι διασκεδαστική διαδικασία. Ένα ενθουσιώδες παιδί είναι πιο πιθανό, μεγαλώνοντας, να κυνηγήσει μόνο τους στόχους και τα όνειρά του, εξελισσόμενο σε έναν ευτυχή ενήλικα. Αυτό δεν θέλουν όλες οι μαμάδες για τα αγγελούδια τους;