Σκύλος στο σπίτι, πιο υγιή μωρά!

Γωγώ Φούντα
Σκύλος στο σπίτι, πιο υγιή μωρά!

Tα αγαπημένα μας κατοικίδια εκτός από καλοί σύντροφοι μπορούν να θωρακίσουν και την υγεία των μικρών μας...

Ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι γνωστό. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες αποδείχθηκε ότι ακόμα καλύτερος φίλος μπορεί να γίνει για τα νεογέννητα μωρά.

Συγκεκριμένα, τα μωρά που μεγαλώνουν με ένα κατοικίδιο στο σπίτι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από ωτίτιδες, κρυολογήματα και ιώσεις καθώς και να χρειαστούν αντιβιοτικά.

Τα ευρήματα έχουν να κάνουν με την επονομαζόμενη υπόθεση της υγιεινής η οποία πρεσβεύει ότι η έκθεσή μας νωρίς στη ζωή σε μικρόβια, βοηθάει το ανοσοποιητικό μας σύστημα να ωριμάσει. Μάλιστα, προγενέστερες μελέτες έχουν σχετίσει την ύπαρξη ενός κατοικιδίου με λιγότερες αλλεργίες στην βρεφική και παιδική ηλικία.

Σε μία νέα μελέτη Φιλανδοί επιστήμονες παρακολούθησαν την υγεία 397 βρεφών κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Από την 9η εβδομάδα και μετά οι γονείς συμπλήρωναν κάθε εβδομάδα ερωτηματολόγια που αφορούσαν στην υγεία των παιδιών τους και την έκθεσή τους σε γάτες και σκύλους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, τα βρέφη που δεν είχαν καμία επαφή με σκύλο ήταν κατά 65% υγιή ενώ όσα μεγάλωναν με σκυλάκι ήταν κατά το 72-76% πιο υγιή.

Αφήστε λοιπόν τα μικρά σας να παίζουν άφοβα με τα χαριτωμένα κατοικίδια...

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ζηλεύει το παιδί μου;

Χτίζοντας τη σχέση μαμάς και κόρης από νωρίς